HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Od dneška do neděle dárkové období ostravského Hasičského muzea

První jedničkáři dostanou třeba ručník s logem Ostravy... 

Od dnešního rána (první prohlídka začíná v 9:00 hodin) do neděle 3.2.2013 bude Hasičské muzeum města Ostravy v Ostravě-Přívoze odměňovat – jako v předchozích letech - jedničkáře do 15 let vstupem zdarma. K návštěvě dostanou přidány jako již tradičně menší dárky s hasičskou a hlavně ostravskou tematikou (ty poskytlo město Ostrava). Rodiče či jiný dospělý doprovod úspěšných žáků, kteří se určitě podíleli na výborných pololetních výsledcích dětí, budou mít vstup do expozic muzea za poloviční cenu než obvykle.
      
Jedničkáři z celé ČR (i Slovenska a Polska), kteří donesou a ukážív muzeu originál či kopii čerstvého pololetního vysvědčení, mohou přijít sami či s doprovodem už dnes ráno od 9:00 hodin. Muzeum má otevřeno v pracovních dnech od 9:00 do 17:00 hodin, v sobotu a v neděli vždy od 9:00 do 13:00 hodin. Prohlídky začínají vždy v celou hodinu, s výjimkou poledne (je to důsledek úspor u hasičů). Pondělí je zavírací den.
 
Dostat mohou děti v objektu v Zákrejsově ulici nedaleko přívozského Náměstí Svatopluka Čecha (za římskokatolickým kostelem) časopisy, kalendáře, propisky, tašky, sladkosti a první z nich i ručníky s logem města Ostravy.
 
K dispozici budou premiantům na střídačku dva zkušeni průvodci, dlouholetí hasiči, kteří jistě nezapomenou dávat zvídavé otázky z požární ochrany. Tradici odměňování jedničkářů zavedlo muzeum už před sedmi lety. Na přelomu ledna a února to bývá jen po několik dní, po závěrečném vysvědčení to obvykle bývá celý měsíc červenec.
 
Muzeum je i přes skromné prostředky na reklamu stále známější a jeho obliba pomalu, ale jistě roste. Někteří nadšenci z řad dospělých i dětí (včetně jedničkářů) ho již navštívili několikrát. Další informace lze nalézt na domácí stránce krajského hasičského sboru www.hzsmsk.cz (odkaz je napravo), nebo přímo na http://muzeum.hzsmsk.cz

vytisknout  e-mailem