HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odřad profesionálních hasičů odjel do Středočeského kraje

V pátečních podvečerních hodinách vyjel další odřad profesionálních hasičů z Kraje Vysočina na pomoc zaplaveným oblastem. Prozatímním cílem třiatřiceti mužů je Mělník. 

Činnost a nasazení odřadu v konkrétní oblasti bude přizpůsobována aktuální situaci, činnost odřadu bude řízena operačním střediskem HZS Středočeského kraje. Odřad je opět složen z příslušníků ze všech územních odborů HZS Kraje Vysočina, tj. z územních odborů Jihlava, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Třebíč a Žďár nad Sázavou. I tentokrát odjeli hasiči vybaveni potřebnou technikou – cisternovými automobilovými stříkačkami s lištou, elektrocentrálami, kalovými čerpadly, plovoucími čerpadly, elektrickými čerpadly a také vysokotlakými čističi. Ve vybavení nechybí ani dekontaminační stanoviště.  S sebou mají hasiči opět i kontejner nouzového přežití, který jim poskytne nejenom potřebné zázemí, ale umožní jim také samostatnost a díky svému vybavení dokonalou soběstačnost a nezávislost. Počítá se, že tento odřad bude nasazen zejména na čerpání vody v zatopených oblastech. Hasiči s sebou mají mimo jiné také několik desítek kilogramů dezinfekčního prostředku chloramin.
 
Jedná se v pořadí již o druhý odřad profesionálních hasičů a  celkově třetí odřad hasičů  z našeho kraje. Tím úplně prvním byl odřad složený z dobrovolných hasičů, který na pomoc se stavbou protipovodňových zábran vyjel v nedělních dopoledních hodinách a zpět na Vysočinu se vrátil v pondělí ráno. Členové tohoto odřadu téměř dvacet hodin nepřetržitě pomáhali stavět zábrany proti vodě na Zbraslavi a v Holešovicích. 
 
Od nedělního odpoledne do středečního rána působil a pomáhal zejména s evakuací obyvatel ve Středočeském kraji také odřad profesionálních hasičů. Dislokovaný byl tento odřad nejprve v Říčanech, později v Neratovicích. Nasazeni byli příslušníci tohoto odřadu například při evakuaci obyvatel ve Štěchovicích nebo Davli.
 
Plánovaný návrat tohoto odřadu je v úterý ráno.
 

vytisknout  e-mailem