Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ohlédnutí za svátky

Praha, 7.července 2010 (Radek Kislinger) - Jednotky požární ochrany vyjely ve dnech 3. - 6. 7. 2010 k 1306 událostem. Na jejich likvidaci se podílelo 1177 jednotek HZS ČR, které zasahovaly v tomto období u 328 požárů, 197 dopravních nehod, 64 úniků látek, 621 technických zásahů, 1 mimořádné události a bylo zjištěno celkem 95 planých poplachů. Připomeňme si ve zkratce některé mimořádné události, které se staly v tomto období.  

Ilustrační fotoIlustrační foto
3. 7. 2010
 
Kraj Karlovarský      
Okres Sokolov, Vřesová, fa. Sokolovská uhelná. Čtyři jednotky PO likvidovaly únik čpavku z cisterny při jejím plnění. Jednalo se cca o 19 tun. Čpavek se nechával pod dohledem postupně unikat, skrápěl se a byl zachytáván do záchytné jímky. Preventivně byly informovány okolní obce.
 
Kraj Olomoucký
Město Olomouc, ul. Jeremenkova, Hlavní nádraží. Jednotka PO likvidovala následky srážkynákladního vlaku s posunovací lokomotivou. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Železniční trať Olomouc-Přerov byla na delší čas uzavřena.
 
Kraj Středočeský
Okres Mělník, Byšice. Tři jednotky PO likvidovaly požár kombajnu a části pole. Škoda způsobená požárem je šest milionů Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.
 
 
4. 7. 2010
 
Kraj Liberecký         
Okres Česká Lípa, Nový Bor. Jedna jednotka PO zasahovala u dopravní nehody dvouosobních vozidel. Na místě bylo 5 osob zraněno. Jednotka provedla zajištění místa DN a likvidaci uniklých PHM.
 
Kraj Jihomoravský   
Okres Břeclav, Břeclav. Jedna jednotka PO zasahovala u dopravní nehody dvou osobníchvozidel. Na místě bylo 5 osob zraněno. Jednotka provedla likvidaci uniklých PHM a uvolnění komunikace.
 
Kraj Královéhradecký          
Okres Hradec Králové, Předměřice nad Labem. Jedna jednotka PO zasahovala u dopravnínehody dvou osobních vozidel. Na místě bylo 7 osob zraněno. Jednotka provedla vyproštění zraněné osoby a uvolnění komunikace.
 
 
5. 7. 2010
 
Kraj Olomoucký       
Okres Prostějov, Němčice nad Hanou. Dopravní nehoda – střet vlaku a osoby, osoba byla usmrcena, zasahovaly 2 JPO, trať č. 300 byla uzavřena na delší dobu.
 
 
6. 7. 2010
 
Kraj Jihočeský  
Město Písek, Pražské Předměstí. Dvě jednotky PO likvidovaly následky dopravní nehody osobního vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu. V osobním automobilu nehodu nepřežily tři osoby.
 
Kraj Pardubický
Okres Ústí nad Orlicí, Krasíkov. Čtyři jednotky PO likvidovaly požár přístavku u rodinného domu. Při požáru došlo ke zranění kolene člena JSDH Tatenice. Škoda způsobená požárem je 10 tisíc Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.
 
 
Tabulka s celkovým přehledem počtu událostí ve dnech 3. – 6.7.2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz 
www.hzscr.cz

 

vytisknout  e-mailem