HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Orlická věž po čtyřiadvacáté

Dorostenky se intenzivně připravují na mistrovství světa..dnes děvčata trénovala na věži v Ústí nad OrlicíDorostenky se intenzivně připravují na mistrovství světa..dnes děvčata trénovala na věži v Ústí nad Orlicí
 Dnes, 12. června 2014, krátce po deváté hodině odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 24. ročník celostátní soutěže nazvaný Orlická věž. Profesionální hasiči z celé České republiky a Slovenska soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku. Přihlášeno bylo celkem 64 závodníků.
            Den byl slunečný, naštěstí ne tak horký, jako v předchozích dnech, a tak se závodníkům při teplotě 23 stupňů Celsia celkem dobře „vystupovalo“ na cvičnou věž. „Tropické teploty by byly k závodu přítěží, ale museli bychom to i tak zvládnout,“ říká mladý sportovec – profesionální hasič Ondra Kout, soutěžící za územní odbor Chrudim. Mezi závodníky panovala skvělá nálada. Tato soutěž je specifická tím, že soutěžící mají čtyři pokusy vyběhnout do 4. podlaží cvičné věže.
 V průběhu soutěže také trénovala děvčata - dorostenky. Děvčata se během Orlické věže připravovala na Mistrovství světa dobrovolných hasičů v požárním sportu, které se uskuteční v polovině července letošního roku ve Svitavách.
 
 
            Na stanici se zároveň konal Den otevřených dveří, a tak za hasiči putovaly děti ze základních i mateřských škol z celého okolí.
 
 
Výsledky naleznete níže - zvýraznění soutěžící jsou nad 40 let.
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem