HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Páteční odpoledne ve znamení nehod, jedna skončila tragicky

 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
Lanškrounští hasiči zasahovali v poslední květnové odpoledne u dopravní nehody, jež se stala v obci Cotkytle. Jednalo se o nehodu motorkáře. Jednotka na místě provedla zajištění místa nehody a protipožární opatření. Pomohla zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta k sanitce a s jeho naložením do sanitky. Poté společně s Policií ČR uzavřela silnici na odbočce na Mezilesí a připravila prostor pro přistání vrtulníku. Po naložení pacienta a odletu vrtulníku se vrátila na místo nehody. Na místě nehody nebyl zjištěn žádný únik provozních kapalin.
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
            Profesionální hasiči z Hlinska zasahovali v pátek minutu po 16 hodině u dopravní nehody na silnici z Hlinska směrem na Čertovinu. Jednalo se o střet osobního vozu s autobusem. Uvnitř autobusu cestovalo asi 16 osob. V osobním voze byly zraněny dvě osoby, které byly předány do péče zdravotníkům. Po několika dalších minutách začala kolabovat a na bolesti hlavy a páteře si stěžovat cestující z autobusu. Hasiči proto znovu informovali posádku záchranné služby. Mezitím hasiči umístili zraněnou osobu do vakuové matrace, nasadili ji krční límec a po příjezdu záchranné služby byla cestující předána do jejich péče. Po naložení vozidla na odtahovou službu a následné kontrole případného úniku kapalin se jednotka vrátila v 17.31 hodin na základnu.
 
Takto skončil automobil v poli po střetu s autobusemTakto skončil automobil v poli po střetu s autobusem
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
            Do Chvojence vyjížděla jednotka hasičů z Holic v pátek 31. května v 19.26 hodin. Stala se zde dopravní nehoda osobního automobilu, který narazil do stromu na silnici z Holic směrem na Chvojenec. Hasiči ihned po příjezdu museli ze zdemolovaného vozidla vyprostit dvě zaklíněné osoby. Jedna osoba náraz do stromu nepřežila. Silnici během vyprošťování a vyšetřování nehody policisty byla uzavřena a doprava odkloněna přes Vysoké Chvojno. Hasiči během vyšetřování nehody nasvěcovali místo nehody. Po odstranění následků tragické nehody se hasiči vrátili zpět na stanici.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem