HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pátrání po malém chlapci skončilo dříve než začalo

(19.5.2016) Dvanáct jednotek hasičů bylo v podvečerních hodinách vysláno do obce Rajnochovice na Kroměřížsku.  

Žádost o vyslání jednotek obdržel operační důstojník krajských hasičů v 17:29 hodin. Podle přijatých informací se měl v odpoledních hodinách, v okrajové části obce Rajnochovice, ztratit asi sedmiletý chlapec.  Hasiči byli také upozorněni, že chlapec špatně slyší.

Na stanovené shromaždiště v obci bylo vysláno celkem dvanáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a také velící důstojník směny z centrální stanice Zlín. K hasičům se připojili i členové Rescue teamu Hostýnské vrchy.

Po osmnácté hodině se všechny jednotky shromáždily na stanoveném místě a byly připraveny vyrazit. Počítalo se i s možností nočního pátrání v okolním hustě zalesněném terénu. Ještě než policisti, kteří zásahu veleli, vydali potřebné pokyny, ohlásila jedna z policejních hlídek, že chlapec byl v pořádku a bez zranění  nalezen v obci. Tuto zprávu přijali hasiči, policisti a samozřejmě i blízcí chlapce s velkou úlevou. Všechny nasazené jednotky se pak začaly postupně vracet na své stanice a zbrojnice.

Nasazené jednotky:

HZS Zlínského kraje: stanice Bystřice pod Hostýnem.

JSDHO: Chvalčov, Podhradní Lhota, Kunovice, Rajnochovice, Loukov, Loučka, Bystřice pod Hostýnem, Podolí, Osíčko, Slavkov pod Hostýnem, Kelč.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem