HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Počet událostí v souvislosti s počasím se vyšplhal ke čtyřiceti (stav k 17.30 hod)

Téměř čtyři desítky událostí v souvislosti s počasím už musely řešit jednotky požární ochrany v Kraji Vysočina. Nejvíce práce měli i v uplynulé hodině hasiči na Žďársku. V obci Svratka i nadále platí třetí stupeň povodňové aktivity, tj. stav ohrožení. Voda začíná ale postupně opadat, na místě zasahují hasiči ze šesti jednotek. Ti budou čerpat na vodu ze zatopených objektů a sklepů. Přijímána budou podle vzniklé situace i další opatření.  

 
 
Pár minut po půl páté odpoledne vyjely tři jednotky hasičů do obce Kněževes na Žďársku, kde s největší pravděpodobností kulový blesk udeřil do stodoly a způsobil požár menšího rozsahu. Přesnou příčinu požáru a výši škody určí až vyšetřování. V obci Herálec aktuálně zasahuje pět jednotek hasičů, hrozí zde vylití rybníka. V obci je zatopeno několik sklepů.
 
Problémy nebyly a nejsou  jen na Žďársku. Do Opatova na Třebíčsku vyjížděli hasiči ze dvou jednotek na žádost majitele domu, kterému voda zatopila garáž a v ní osobní vůz . Na Havlíčkobrodsku se již podařilo odstranit následky bouřky v obci Suchá, i nadále ale pokračuje odstraňování následků rozlitého potoka v obci Pozovice.  Po úderu blesku začalo před půl třetí odpoledne hořet pole s obilím v katastru obce Leština u Světlé. Požárem vznikla škoda ve výši 2 tisíce korun.
 
 
Na Jihlavsku jsou problémy například ve Stonařově nebo v Dobroníně. V obou obcích hasiči hlavně čerpají vodu ze zatopených objektů a čistí ucpané kanalizace.

Resize of foto 033.jpg

 

Resize of foto 031.jpg

vytisknout  e-mailem