HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Počty zásahů na likvidaci bodavého hmyzu stále narůstají

(22.5.2016) V průběhu tohoto víkendu zasahovali hasiči patnáctkrát, od začátku měsíce téměř čtyřicetkrát. 

Příchod teplého a slunečného počasí je každý rok charakterizován také zvýšeným výskytem rojů včel, vos a sršňů. Tyto roje se často usídlí na veřejných prostranstvích, na objektech rodinných nebo bytových domů, škol, školek a u objektů hojně využívaných veřejností. Ohrožují tak děti, seniory, alergiky nebo celé skupiny občanů. V těchto případech jsou povoláváni profesionální hasiči, kteří roje likvidují nebo v ojedinělých případech odchytávají.

Včera zasahovali hasiči na osmi místech. V Prasklicích na Kroměřížsku likvidovali vosy na dětském hřišti, v Otrokovicích – Kvítkovicích včely na tribuně hřiště těsně před začátkem sportovního utkání. Roj včel likvidovali hasiči také na dětském hřišti v Uherském Hradišti. Další zásahy byly provedeny v Jankovicích, Holešově, Kroměříži a Morkovicích – Slížanech. Ve městě Valašské Klobouky došlo i k zranění muže. Roj včel z převráceného úlu pobodal majitele. Ten skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

V průběhu dnešního dne vyjely jednotky profesionálních hasičů celkem sedmkrát. Zasahovaly v Kroměříži, Karolince, Lukovečku, Malenovicích a v obci Spytihněv.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

00 Malenovice

00 Malenovice 

Detailní náhled

01 Malenovice

01 Malenovice 

Detailní náhled

02 Malenovice

02 Malenovice 

Detailní náhled

03 Kroměříž

03 Kroměříž 

Detailní náhled

04 Kroměříž

04 Kroměříž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem