HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomáhali jsme kolegům z HZS Královéhradeckého kraje

Jednotky hasičů spěchaly v pátek 4. března před 20. hodinou do Hořenic k mostu přes řeku Labe. Havarovala zde totiž dodávka a skončila v Labi.

„U nehody zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda, a protože bylo vozidlo prakticky pod vodou, aktivovalo krajské operační a informační středisko v rámci mezikrajské výpomoci potápěčskou skupinu hasičů ze stanice Pardubice HZS Pardubického kraje,“ říká por. Mgr. Martina Götzová, mluvčí HZS Královéhradeckého kraje.

Posádce se podařilo vyplavat a dostat se z vozu. Následně byla předána do péče zdravotníků. 

Potápěči z Pardubic se oblékli do potápěčských obleků a ponořili se do chladné vody, která v tu dobu měla 3 st. Celsia. „Proud vody byl velmi silný, bylo náročné se ve vodě vůbec udržet,“ říká potápěč nprap. Jan Cinert z HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice. „Provedli jsme pod hladinou Labe průzkum, zda pod vodou ještě něco není, a poté jsme dodávku pomocí úvazků uvázali a pomocí navijáku byl vůz vyproštěn,“ doplňuje potápěč. Následně byla dodávka zkontrolována, zda z ní neunikaly žádné provozní náplně.

Zásah jednotek požární ochrany byl ukončen kolem 22. hodiny a vracely se zpět na základny. Příčiny nehody vyšetřují královéhradečtí policisté.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje/@Michal Fanta

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Hořenice (1)

DN Hořenice (1) 

Detailní náhled

DN Hořenice (2)

DN Hořenice (2) 

Detailní náhled

DN Hořenice (3)

DN Hořenice (3) 

Detailní náhled

DN Hořenice (4)

DN Hořenice (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem