HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Popelářský vůz hořel během jízdy.

(22. 12. 2016) Dnes ráno hořel odpad v popelářském autě u obce Mysločovice v okresu Zlín. 

Hasiči přijali hlášení o požáru odpadu na poli u Mysločovic v 7:59 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Otrokovice a jednotce dobrovolných hasičů obce Mysločovice. Obě jednotky vyjeli na místo požáru s jednou automobilovou stříkačkou.

Hasiči po příjezdu zjistili, že na poli mezi obcí Mysločovice a Lechotice je hořící odpad, který zde vysypala osádka popelářského vozu. Hasiči uhasili požár jedním vysokotlakým proudem vody.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Osádka vozu vyšetřovateli hasičů sdělila, že od rána nakládala do vozu komunální odpad v obci. V některých popelnicích byl i popel. Už při jízdě v obci si osádka vozu všimla kouře vycházejícího z přepravního prostoru. Popelářský vůz proto vyjel mimo obec. Na volném prostranství osádka vozu hořící odpad vysypala.

Příčinou požáru bylo vznícení hořlavých částí komunálního odpadu od nevyhaslého popela, který do popelnic uložili někteří obyvatelé obce.

Při požáru došlo k poškození přívodního kabelu k zadní kameře vozu.

Škoda na popelářském voze způsobená požárem byla určena v předběžné výši 7 500 korun. Rychlou reakcí osádky a včasným zásahem byl zachráněn celý popelářský vůz. Uchráněny byly hodnoty v předběžné výši 2 500 000 korun.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem