HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poškozené komínové těleso způsobilo požár střechy

K požáru střechy a stropních konstrukcí skladu došlo včera 17. května 2012 večer v ulici Jiráskova ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku.  

 
 
Hořel objekt bývalé vazárny květin v zahradnictví, který je nyní využíván jako sklad nářadí a dalšího materiálu. Uvnitř byla také zaparkovaná dvě osobní vozidla, jedno z nich požár poškodil. Na místo události vyjeli o půl osmé večer profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Hajnice a Bílé Třemešné. Hasiči po příjezdu na místo ihned začali s hašením nejen zevnitř starého objektu, ale i ze žebříku. Požár se jim podařilo lokalizovat ve 20:17 hodin. Následně museli rozebrat střešní i stropní konstrukce a dohasit skrytá ohniska. Hasiči zlikvidovali požár krátce před půl jedenáctou večer.
Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru bylo poškozené komínové těleso. Majitel objektu zatopil v kamnech a došlo k úniku spalin z komínu na trámy a prkna stropu, což způsobilo vznícení hořlavých částí a následný požár. Plameny kromě střechy a stropů poničily také elektroinstalaci. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
Odkazy do noveho okna

12-05-17Dvůr Králové nad Labem (1)

12-05-17Dvůr Králové nad Labem (1) 

Detailní náhled

12-05-17Dvůr Králové nad Labem (2)

12-05-17Dvůr Králové nad Labem (2) 

Detailní náhled

12-05-17Dvůr Králové nad Labem (3)

12-05-17Dvůr Králové nad Labem (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem