HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední den ve službě Jindry Matějíčka

Úplně poslední odslouženou směnu má za sebou profesionální hasič Jindřich Matějíček. K Požárnímu útvaru v Ústí nad Orlicí nastoupil v roce 1986 jako mladý, nadějný sportovec. Tou dobou většina jeho stávajících kolegů teprve přicházela na svět. 😊 Jindra se velmi brzy stal nedílnou součástí požárního družstva. Požárnímu sportu byl připraven obětovat vše, třeba i narození svého syna, který se rozhodl přijít na svět zrovna, když se konalo mistrovství v požárním sportu na Slovensku. Soutěž je soutěž, nedalo se nic dělat, avšak cesta na Slovensko pro něj nebyla vůbec jednoduchá. 

Tenkrát jeli Škodou 120 a v půli cesty praskla hadice k topení a Jindřich musel jet s nohama na palubní desce a za jízdy vylévat horkou vodu z okénka. Někdy to ale bylo i o zdraví, například když jel na trénink na pionýru a o popelnici si natrhl nohu. Jeho sportovní nadšení se projevilo i v mnoha dalších sportech, kdy za zmínku stojí orientační běh, fotbal, nohejbal a mnoho dalších. A právě včera 25. června opustil svou ´osudovou´ směnu C, které bude velmi a velmi chybět. 

„Chybět bude také lezcům a snad celému kolektivu na stanici v Ústí nad Orlicí. Odchází velitel, kolega a hlavně kamarád, který pod svým knírkem nosí rošťácký úsměv snad stejný, jako když před 38 lety nastupoval k hasičům,“ říká také rošťácky Ludvík Kurak ze stanice Ústí nad Orlicí.

Milý Jindro, přejeme ti spokojený život po službě a spoustu dalších let prožitých hlavně ve zdraví přejí nejen přátelé ze stanice Ústí nad Orlicí, ale všichni hasiči z Pardubického kraje. 

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Jindřich Matějíček

Jindřich Matějíček 

Detailní náhled

Jindřich Matějíček 1

Jindřich Matějíček 1 

Detailní náhled

Jindřich Matějíček 2

Jindřich Matějíček 2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem