HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Povodně

6.6.2013 

Hasiči včera zasahovali u 24 událostí, které souvisejí s povodněmi. Od dnešní půlnoci do 8:00 hodin ráno hasiči u Hartmanic odstraňovali strom se silnice, v Robčicích čerpali lagunu ze silnice.

Jednotka SDH Horní Bříza vyjela do Středních Čech, konkrétně do Dobřichovic, na pomoc s odstraněním následků po povodních.

Včera doručilo Ústředí krizového štábu MV vypracovanou příručku "Krizový manuál pro obce - povodně 2013". Tato stručná příručka podává informace o všech základních problémech, se kterými se obce musí po povodních vypořádat a jakým způsobem. Věnuje se například tomu jak likvidovat odpady po povodni, jak žádat o věcné zdroje, jaká jsou základní pravidla hygieny po záplavách apod. HZS Plzeňského kraje bude dnes Krizové manuály distribuovat do všech obcí, přednostně do těch povodněmi zasažených. Dle statistických údajů povodně zasáhly 113 obcí.

HZS Plzeňského kraje dostalo od obcí požadavek na poskytnutí věcných prostředků na likvidační práce po povodních. Z našich prostředků budeme zapůjčovat vysoušeče. Činností krizového štábu byly zajištěny další prostředky od sponzorů, zejména vědra, lopaty, košťata, desinfekční prostředky... Během dneška se budou prostředky rozvážet do postižených obcí.

V tuto chvíli jsou již nasazena všechna velkoobjemová čerpadla, která ČR má. Z toho důvodu ústřední krizový štáb dne 6. června na svém jednání rozhodl o využití zahraniční nabídky Polska a Slovenska a požádal tyto státy o vyslání odřadů na velkokapacitní čerpání vody. Odřady budou nasazeny v průběhu dne 7. června. V Ústeckém kraji, konkrétně v Litoměřicích bude nasazen odřad ze Slovenska (8 osob) a ve Středočeském kraji odřad z Polska (7 osob).

vytisknout  e-mailem