HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár autodílny způsobil škodu ve výši téměř půl miliónu

Pět minut po jedné hodině ranní vyjely v pátek 9. ledna osádky čtyř cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor a jednotek SDH obcí Tábor a Chýnov do Nové Vsi u Chýnova, kde byl ohlášen požár garáže. Informaci o požáru převzalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje z Operačního střediska policie Jihočeského kraje.  

Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří ve vnitřních prostorách domácí autodílny o půdorysu 10 x 15 metrů, jež je stavebně rozdělená na dva prostory, a to autodílnu a garáž. Podle informací osob, které byly přítomny u požáru, se uvnitř dílny nacházel hořící nákladní automobil a tlakové láhve plynové řezací soupravy.
Hasiči nejprve objekt odpojili od přívodu elektrického proudu a poté za použití vodního proudu zahájili průzkum. Ten potvrdil přítomnost nákladního automobilu značky Iveco, který byl zcela zasažen požárem. Po ochlazení vnitřního prostoru autodílny a lokalizaci požáru, kdy jej hasiči měli již zcela pod kontrolou, velitel zásahu rozhodnul o otevření hlavních vrat a vyvezení auta mimo dílnu. Venku jej hasiči SDH obce Chýnov dohasili. Zároveň byla vynesena ven plynová řezací souprava a celý objekt byl postupně přirozeně odvětráván. Dobrovolní hasiči města Tábor společně se svými profesionálními kolegy za pomoci nastavovacího žebříku a termokamery provedli průzkum půdního prostoru autodílny. 
Úplná likvidace požáru nastala v 2:19 hodin. Na odvětrání autodílny byla dále nasazena přetlaková ventilace, celý objekt byl zkontrolován termokamerou.
U požáru byla přítomna Policie ČR. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 450 000,- Kč, hodnota uchráněného majetku činí 1 700 000,- Kč.
Odkazy do noveho okna

1 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - 9. 1. 2015 (4)

1 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - ... 

Detailní náhled

2 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - 9. 1. 2015 (5)

2 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - ... 

Detailní náhled

3 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - 9. 1. 2015 (6)

3 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - ... 

Detailní náhled

4 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - 9. 1. 2015 (1)

4 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - ... 

Detailní náhled

5 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - 9. 1. 2015 (2)

5 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - ... 

Detailní náhled

6 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - 9. 1. 2015 (3)

6 Požár autodílny, Nová Ves u Chýnova - ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem