HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár garáže s dílnou v Mikulášovcích, požár starého mlýna v Trezíně, požár bývalého hotelu Beseda v Jiříkově a další zásahy.

4.6. 12:48 Jednotka HZS ÚK ze stanice Šluknov a dobrovolná jednotka z Mikulášovic vyjely k požáru garáže s dílnou v Mikulášovicích.  

dílna Mikulášovice1.jpgdílna Mikulášovice1.jpg
Při příjezdu hasičů byl objekt částečně vyhořelý. Hasiči z garáže vytáhli osobní auto, motocykl, několik kanistrů a propan-butanovou lahev. Požár byl lokalizován v 13:07 a zlikvidován v 14:35. Příčina: závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden a půl miliónu Kč. Místo bylo předáno majiteli.                                  
požár bývalého mlýna1.jpgpožár bývalého mlýna1.jpg
požár bývalého mlýna2.jpgpožár bývalého mlýna2.jpg
Územní odbor Litoměřice
Požár starého mlýna v Trezíně
3.6. 19:04 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří starý mlýn vedle tenisových kurtů v Terezíně. Jednalo se o nevyužívanou budovu, kterou údajně navštěvují bezdomovci. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Litoměřice a dobrovolná jednotka z Terezína. Hasiči v dýchací technice zasahovali vysokotlakým vodním proudem. Byla nasazena přetlaková ventilace. Požár byl lokalizován 19:42 a zlikvidován v 20:00. Terezínská jednotka po té ještě nad požářištěm vykonávala dvouhodinový dohled.
požár hotelu Beseda v Jiříkově.jpgpožár hotelu Beseda v Jiříkově.jpg
požár hotelu Beseda v Jiříkově2.jpgpožár hotelu Beseda v Jiříkově2.jpg
požár hotelu Beseda.jpgpožár hotelu Beseda.jpg
Územní odbor Děčín
Požár střechy prázdného hotelu v Jiříkově
3.6. 0:07 Jednotky HZS ÚK ze stanice Šluknov, Děčín, Varnsdorf a dobrovolné jednotky z Velkého Šenova, Jiříkova a Rumburku vyjely k požáru nepoužívaného hotelu Beseda na náměstí v Jiříkově. Vyhořelo schodiště a požár se dostal šachtou do podkroví. Hasiči zřídili čerpací stanoviště, zasahovali nekolika proudy za použití výškové techniky. Na místě bylo děvět cisternových automobilových stříkaček, dva automobilové žebříky a jedna plošina. Hasiči požár lokalizovali v 0:39 a zlikvidovali v 4:03. Škoda byla předběžně odhadnuta na 3 milióny Kč. Příčina se vyšetřuje. Foto: Požáry CZ a Jan Masojídek HZS ÚK.
Ústí nad Labem
Požár odpadků ve vybydleném bývalém hotelu Máj
2.6. 10:49 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že z bývalého hotelu Máj v Hoření ulici v Ústí nad Labem šlehají plameny. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem – Všebořice, jednotku podniku SŽDC a dobrovolnou jednotku z Chuderova. Jednalo se o požár hromad odpadků, bylo zasaženo 2. až 8. patro. Hasiči z domu vyvedli tři bezdomovce. Byla nalezena 4 ohniska. Hasiči zasahovali v dýchací technice 4 vodními proudy. Požár lokalizovali v 13:05 a zlikvidovali v 13:14. Příčina požáru: manipulace s otevřeným ohněm.
Ústí nad Labem
Požár vylité mědi z tavící pece
1.6. 18:49 Jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem – Všebořice a dobrovolné jednotky z Povrlů a Mojžíře vyjely do podniku Měď Povrly, kde vytekla měď z prasklé tavicí pece. Hasiči nechali vypnou elektřinu a plyn. Plamenné hoření bylo uhašeno práškem. Požár byl lokalizován v 19:48 a zlikvidován v 21:18. Bylo dohodnuto nechat pec vychladnout. Na místě zůstala dobrovolná jednotka z Povrlů, která vykonávala dozor nad požářištěm. Škoda na zařízení byla předběžně odhadnuta na 10 miliónů Kč.
 

vytisknout  e-mailem