HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kamionu zaměstnal v noci hasiče na Frýdeckomístecku

Pět jednotek hasičů vyjelo v nočních hodinách dne 2.9.2016 k nahlášenému požáru kamionu na silnici č. 1/35 v katastru obce Bílá směrem k bývalému hraničnímu přechodu se Slovenskou republikou Bumbálka.

Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání v 01:30 hodin. Na místo byly vyslány 4 jednotky z Moravskoslezského kraje (HZS MSK stanice Frýdek-Místek, JSDH Staré Hamry, JSDH Ostravice a JSDH Frýdlant nad Ostravicí) a v rámci mezikrajské pomoci byl vyžádán výjezd JSDH Horní Bečva ze Zlínského kraje. Na místě tak zasahovalo celkem 6 cisteren hasičů.

Po příjezdu hasiči zjistili, že kamion s návěsem, který převáží části nábytku, je již zcela zachvácen požárem. Pomocí několika vodních proudů dostali hasiči požár pod kontrolu asi za 10 minut po příjezdu na místo, následná úplná likvidace požáru zabrala další cca 2 hodiny.

Za požár může technická závada na brzdovém systému návěsu, kdy požár se následně rychle rozšířil na zbylé části kamionu. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc Kč.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

pozarkamionBilaBumbalka (3)

pozarkamionBilaBumbalka (3) 

Detailní náhled

pozarkamionBilaBumbalka (2)

pozarkamionBilaBumbalka (2) 

Detailní náhled

pozarkamionBilaBumbalka (1)

pozarkamionBilaBumbalka (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem