HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár křesla. Zaměstnanci evakuovali 13 osob.

(9.4.2016) Uherský Brod. Na místo hlášeného požáru v ústavním objektu byly vyslány čtyři jednotky hasičů. 

V 16:01 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru v návštěvní místnosti objektu pro mentálně postižené na ulici Okružní v Uherském Brodě. V dalších minutách už na místo události mířili profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod a také jednotky dobrovolných hasičů z Nivnice, Vlčnova a Uherského Brodu.

Ke vzniku požáru došlo v prostoru návštěvní místnosti v přízemí objektu, kde jeden z chovanců při manipulaci se zapalovačem zapálil křeslo. Na vznik požáru okamžitě zareagovali zaměstnanci ústavu, kteří evakuovali 13 chovanců z ohrožené části objektu do sousedních prostor a také jeden z návštěvníků, který hořící křeslo uhasil pomocí práškového hasicího přístroje. Profesionální hasiči, kteří na místo dorazili tři minuty po vyhlášení poplachu tak prostor pouze zkontrolovali a odvětrali. Ostatní povolané jednotky byly po příjezdu na místo odeslány zpět na své zbrojnice.

Díky rychlé reakci zaměstnanců nedošlo k žádnému zranění přítomných osob. Ocenění si zaslouží také muž, který neváhal okamžitě zasáhnout. Svým jednáním tak předešel rozšíření požáru a vzniku větších škod. Událostí se bude nadále zabývat vyšetřovatel hasičů.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem