HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ostravského bytu od reprosoustavy, 11 osob evakuováno

Jednotka profesionálních hasičů z Ostravy-Fifejd zasahovala v pondělí 22.10.2012 odpoledne u požáru bytu v 3. patře (4. NP) bytového domu v Ostravě-Mariánských Horách (na hranici s Vítkovicemi), který vznikl od hudební reprosoustavy. Hasiči museli evakuovat 7 dospělých osob a 4 děti, také tři zvířecí miláčky. Požár se obešel bez zranění, byt byl při příjezdu hasičů prázdný.
 
Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno krátce před půl druhou odpoledne. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Ostrava-Fifejdy, celkem 4 vozidla, včetně dvou cisteren a automobilového žebříku.
 
Hasiči ze sousedních bytů evakuovali 7 dospělých osob, 4 děti, 2 psy a jednoho králíka. Oheň uhasili během necelé čtvrthodiny. Proč začala hudební reprosoustava hořet, je v šetření vyšetřovatelů HZS MSK a Policie ČR. Předběžně šlo o požár od vonných svíček, položených na reprosoustavě.
 
Oheň poničil reprosoustavu v obývacím pokoji, celý byt je poničený kouřem. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun.
Odkazy do noveho okna

pozarreprosoustavaOstrava (16)

pozarreprosoustavaOstrava (16) 

Detailní náhled

pozarreprosoustavaOstrava (5)

pozarreprosoustavaOstrava (5) 

Detailní náhled

pozarreprosoustavaOstrava (7)

pozarreprosoustavaOstrava (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem