HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár přístavku u rodinného domu likvidovalo pět jednotek hasičů

K požáru větší pergoly (přístavku) u rodinného domu do Otradova na Hlinecku vyjíždělo v neděli 7. ledna v 5.26 hodin 5 jednotek hasičů. Muže nad ránem probudil divný zvuk a po chvíli zjistil, že mu hoří přístavek. Při příjezdu první jednotky na místo události bylo zcela jasné, že plameny zasáhly celý přístavek a již částečně ničily i střechu rodinného domu. Hasiči ihned provedli průzkum, zda se uvnitř nikdo nenachází. Vysvobodili jednu kočku a nasadili 2 proudy C, vysokotlaký proud na půdní prostor a provedli i kontrolu celého půdního prostoru. Plameny hasiči dostali pod kontrolu v 6.25 hodin. Následně bylo nutné rozebrat střešní krytinu a dohasit všechna ohniska.

Při prováděném rozebírání střešní konstrukce došlo k propadnutí zasahujícího hasiče. Ten byl ihned pomocí nosítek transportován z půdy dolů a předán do péče zdravotníků.

V přístavku měl muž schován kompresor, gril a další věci. Plameny zcela zničily i karavan, který se nacházel v těsné blízkosti pergoly a v němž byly umístěny 2 propan butanové lahve, které musely být ochlazovány tak, aby nedošlo k jejich explozi.

Na místo dorazil i vyšetřovatel hasičů, který zjistil: „Požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada na baterii elektrokola, které bylo uložené s ostatními věcmi v pergole,“ říká k případu mjr. Mgr. Martin Vojta, vyšetřovatel příčin vzniku požárů HZS Chrudim.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,3 milionu korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 5 milionů korun.

Požár byl zcela zlikvidován v 8.45 hodin.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Otradov

požár Otradov 

Detailní náhled

požár Otradov3

požár Otradov3 

Detailní náhled

požár Otradov4

požár Otradov4 

Detailní náhled

požár Otradov1

požár Otradov1 

Detailní náhled

požár Otradov2

požár Otradov2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem