HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár si vyžádal jeden lidský život. Ohledání místa pokračuje. Aktualizace

(29.1.2017) Noční požár zahradní chatky v městské části Zlín – Malenovice. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. 

Deset minut po půlnoci přijal operátor tísňové linky krajských hasičů informaci o možném požáru haly u cyklostezky vedoucí podél toku řeky Dřevnice v průmyslové části Malenovic.

Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Otrokovice, hasiči města Zlína z Prštného a dobrovolní hasiči z Malenovic.

Po příjezdu na místo velitel zásahu upřesnil, že nedošlo k požáru průmyslové haly, ale zahradní chatky, která stála za halou. Plameny zachvátily chatku v celém rozsahu a bylo jasné, že její záchrana už není možná. Požárem zasažené dřevěné konstrukce chatky se začaly také postupně bortit. Na místo byly vyslány další posilové jednotky dobrovolných hasičů z Otrokovic a profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín s velkoobjemovou cisternou. 

Po sražení plamenů začali hasiči rozebírat zbytky konstrukcí objektu a dohašovat jednotlivá ložiska hoření. Při odklízení trosek a prohrabávání požářiště bylo pod vrstvou zuhelnatělého materiálu nalezeno torzo lidského těla. Na místo události proto byli vysláni kriminalisté, kteří se připojili k vyšetřovateli zlínských hasičů. Protože zatím není možné vyloučit, že se na místě nenachází další oběť požáru, bude podrobné ohledání požářiště pokračovat i v dopoledních hodinách. Ve společném šetření hasičů a policistů zůstává i příčina vzniku požáru.

11:25 hodin

V jedenáct hodin dopoledne bylo vyšetřovateli hasičů a policistů ukončeno ohledání požářiště. Možnost, že měl požár ještě další oběť byla vyloučena. Událost zůstává v dalším šetření policie ČR. Výše způsobené škody byla stanovena na 100.000 korun.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem