HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár stodoly a rodinného domu likvidovali hasiči na Opavsku

V úterý 20.8.2024, osm minut před půl druhou hodinou odpolední, vyjeli hasiči k požáru stodoly a rodinného domku. Dým z požáru spatřili hasiči už při jízdě k zásahu na kilometry daleko. 

Operační středisko hasičů přijalo informaci o požáru stodoly a přilehlé střechy rodinného domu ve Velkých Heralticích, okres Opava, ve 13:22 hod. Na místo vyjelo šest jednotek hasičů s osmi cisternami a jedním automobilovým žebříkem.

Při příjezdu hasičů byla stodola o rozměrech 10x15 metrů zcela zasažena požárem, který se už současně rozšířil i na podkroví přilehlého rodinného domu. Hasiči tak nasadili celkem čtyři proudy k likvidaci plamenů.

Vodu k hašení hasiči odebírali z místního rybníku. Po uhašení plamenů prováděli rozebírání ohořelých konstrukcí a vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska. Po hodině zásahu nahlásil velitel lokalizaci požáru, další dvě hodiny trvala hasičům likvidace. Na místě zásahu byla, až do ranních hodin, ponechána jedna jednotka, která bude provádět dohled nad požářištěm.

Zásah se obešel bez zranění hasičů i civilních osob. Příčina požáru je v šetření. Předběžná škoda na majetku byla vyčíslena na 400 tisíc, uchráněné hodnoty, díky zásahu hasičů, byly vyčíslené na 1,5 miliónu korun.

Odkazy do noveho okna

2024_08_20-Pozar_stodola_RD_Velke_Heraltice (3)

2024_08_20-Pozar_stodola_RD_Velke_Heralt... 

Detailní náhled

2024_08_20-Pozar_stodola_RD_Velke_Heraltice (2)

2024_08_20-Pozar_stodola_RD_Velke_Heralt... 

Detailní náhled

2024_08_20-Pozar_stodola_RD_Velke_Heraltice (1)

2024_08_20-Pozar_stodola_RD_Velke_Heralt... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem