HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár střechy průmyslové budovy v Kroměříži způsobila zářivka

(12.7.2016) V 10:22 hodin byl dnes vyhlášen poplach profesionálním hasičům ze stanice Kroměříž a dobrovolným hasičům z Kroměříže a Hulína. Vysláni byli k požáru střechy průmyslové budovy na ulici Hulínská v Kroměříži. 

První jednotka byla na místě do tří minut. Jak bylo z místa potvrzeno, došlo zde k požáru, který zasáhl konstrukci části stropu a střechy průmyslové haly. Hasiči okamžitě nasadili výškovou techniku a několik útočných vodních proudů. Na pokyn velitele zásahu budovu okamžitě opustilo 80 osob. Po necelé čtvrthodině dostali hasiči požár pod kontrolu.

Následně bylo provedeno částečné rozebrání konstrukcí stropu a střechy a pomocí termokamery byly vyhledány a dohašeny další skrytá ohniska požáru. V 12:03 hodin byla velitelem oznámena celková likvidace požáru a jednotky se postupně vrátily na své základny. Na místě byla ponechána pouze jednotka sboru dobrovolných hasičů města Kroměříže, která zajistí nutnou dohlídku na požářišti.

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který jako příčinu vzniku stanovil závadu na elektroinstalaci budovy. Výše škody i uchráněných hodnot je nadále předmětem šetření.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem