HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár střechy rodinného domu. Aktualizace

(14. 9. 2016) V obci Nivnice v okresu Uherské Hradiště došlo dnes večer k požáru rodinného domu. 

Hořící střecha dvoupodlažního rodinného domu v Nivnici byla ohlášena hasičům ve 20:43 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů z požární stanice Uherský Brod a Uherské Hradiště a také jednotkám dobrovolných hasičů z Vlčnova a Nivnice. Celkem vyjely k požáru čtyři automobilové stříkačky a jeden automobilový žebřík.

Průzkumem hasiči zjistili, že hoří přístavek u rodinného domu a sklady paliva, a že plameny začínají ohrožovat střechu rodinného domu. K uhašení požáru byly vytvořeny 2 útočné proudy vody C a 2 vysokotlaké proudy vody. Hasiči dostali plameny pod kontrolu v 21:12 hodin.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

14. 9. 2016, 23:00 hodin

Šetřením bylo zjištěno, že v době požáru byla v domě žena a její tři děti. Nebyli zraněni, ani se nenadýchali zplodin hoření. Žena byla v šoku, a proto musela být ošetřena zdravotníky.

Hořet začalo od závady na elektroinstalaci. Požár se rozšířil na střechu rekonstruovaného rodinného domu, ale plameny vnitřní interiéry nepoškodily.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 250 000 korun. Přístřešek a sklady topiva sousedily s rekonstruovaným dvoupodlažním rodinným domem. Včasným zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 6 000 000 korun.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem