HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár tří nákladních automobilů v Karviné

V pátek 4.10.2013 večer, likvidovali tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Moravskoslezského kraje požár tří nákladních automobilů v Karviné – Novém Městě.  

V pátek večer, ve 20:21 hod, přijalo Operační a informační středisko profesionálních hasičů v Moravskoslezském kraji tísňový hovor ohlašující požár kamionu v Karviné – Novém Městě, na Sportovní ulici. Bezprostředně na to, byli na místo vysláni profesionální hasiči z Karviné a jednotka dobrovolných hasičů z Karviné – Hranic.
 
Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár celkem tří nákladních automobilů, z toho jednoho tahače s návěsem. Tahač s návěsem a jeden nákladní automobil byly požárem úplně zničeny. Poslední nákladní automobil měl požárem zasaženou korbu. Na místo byly povolány další hasičské cisternové automobily a další jednotka dobrovolných hasičů z Petrovic - Závady.
 
Likvidace požáru trvala hasičům téměř 1,5 hodiny. Hasiči následně zabezpečovali místo požáru a poslední jednotka odjížděla z místa události až po půl dvanácté večer.
 
Na události zasahovalo celkem 5 hasičských cisternových automobilů, z toho tři vozy profesionálních hasičů z Karviné a po jednom vozu ze dvou jednotek dobrovolných hasičů. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda požáru je předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun.
 
 
por. ing. Marek Gašparín
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

vytisknout  e-mailem