HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v blízkosti železniční trati ve směru Bzenec-Přívoz až Staré Město u Uherského Hradiště.

(10.8.2015) Sedm jednotek hasičů zasahovalo u požáru v blízkosti trati v úseku Moravský Písek až Staré Město u Uherského Hradiště. 

Dne 10. 8. 2015 ve 14:40 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně hlášení o požáru v blízkosti železniční trati u Nedakonic na Uherskohradišťsku. Oznamovatel ještě sdělil, že požár je po celé délce trati od Starého Města u Uherského Hradiště až po Moravský Písek.
 
Požární poplach byl vyhlášen profesionální jednotce hasičů z Uherského Hradiště, jednotkám dobrovolných hasičů obcí Nedakonice, Polešovice, Boršice, Staré Město, Buchlovice a jednotce podnikových hasičů Správy železničních dopravních cest v Přerově.
 
Na místě požáru byla jako první jednotka dobrovolných hasičů z Nedakonic, a to do sedmi minut od vyhlášení požárního poplachu. Hasiči zjistili, že se jedná o požár ve stejném traťovém železničním úseku jako v předchozí den. Vzhledem k předchozímu požáru byla většina porostu podél trati spálená i tak hasiči nalezli nejméně pět ohnisek požáru.
 
Ve 14:55 hodin byl provoz na trati zastaven s ohledem na bezpečnost zasahujících hasičů.
 
Jednotky hasičů doplňovaly vodu do cisteren z hydrantů v obcích Nedakonice a Polešovice.
 
Požár dostali hasiči pod kontrolu v 15:55 hodin. Hasební práce byly ukončeny v 16:24 hodin.
 
Provoz na trati byl obnoven v trase po Moravský Písek v 16:35 hodin a 16:42 hodin až po Nedakonice. V důsledku hasebních prací v oblasti trati Bzenec-Přívoz, byla v této části trati vypnuta elektrická trakce.
 
Příčina vzniku požáru a případná výše škody zůstává v šetření hasičů.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem