HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v bytovém domě v Českém Těšíně, evakuováno pět desítek obyvatel

            Tři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 9.8.2015 v Českém Těšíně (okres Karviná) u požáru na chodbě a společných prostorách v jedenáctém patře bytového domu. Z bytů muselo být evakuováno pět desítek obyvatel. Celková škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření. V péči zdravotníků skončil šestnáctiletý obyvatel domu, který se nadýchal kouře.
 
            Operační středisko hasičů bylo o požáru v Okružní ulici informováno v neděli zhruba čtvrt hodiny před dvacátou hodinou. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Českém Těšíně a Karviné, společně s nimi jednotka sboru dobrovolných hasičů Český Těšín-Město, celkem 5 vozidel.
 
            Hořelo na chodbě a společných prostorách v jedenáctém patře dvanáctipatrového bytového domu. Hasiči požár uhasili za 45 minut. Oheň a kouř poškodily zařízení chodby a společných prostor, včetně elektrických rozvodů, a také omítky. Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatelé HZS MSK a Policie ČR.
 
            Evakuovaní obyvatelé čekali na uhašení a odvětrání vnitřních prostor domu přetlakovým ventilátorem u domu, pak se mohli vrátit zpět domů.
Odkazy do noveho okna

pozarchodbaevakuaceCeskyTesin (1 KI)

pozarchodbaevakuaceCeskyTesin (1 KI) 

Detailní náhled

pozarchodbaevakuaceCeskyTesin (2)

pozarchodbaevakuaceCeskyTesin (2) 

Detailní náhled

pozarchodbaevakuaceCeskyTesin (3)

pozarchodbaevakuaceCeskyTesin (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem