HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v kuchyni způsobila závada na elektrickém kráječi

Tři jednotky hasičů vyjely v noci ze soboty na neděli 23. března 2014 k požáru v bytě panelového domu v ulici Sídliště v Hostinném na Trutnovsku.  

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen pět minut po druhé hodině ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Hostinného a Rudníku – Arnultovice. Hořet začalo v kuchyni třípokojového bytu ve třetím nadzemním podlaží domu. Při příjezdu hasičů na místo byl požár již lokalizován, a to vodou vytékající z poškozeného přívodu vody do bojleru. Ten poškodil požár, který způsobila technická závada na elektrickém kráječi zapojeném v síti na kuchyňské lince. Požár se rozšířil i na plynový bojler, který byl instalovaný na stěně nad kráječem. Uživatelé bytu se nadýchali zplodin hoření a byli na místě ošetření zdravotnickou záchrannou službou.
Plameny zničily kráječ, poškodily bojler, kuchyňskou linku, vybavení kuchyně, elektroinstalaci a malbu místností. Voda z bojleru pak protekla do bytů ve druhém a prvním nadzemním podlaží a poškodila jejich vybavení. Hasiči odpojili přívod elektrické energie do bytu, vymetli vodu z bytu a odvětrali celý prostor. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 800 tisíc korun.
 
Foto: HZS KHk - územní odbor Trutnov
Odkazy do noveho okna

14-03-23 Hostinné (1)

14-03-23 Hostinné (1) 

Detailní náhled

14-03-23 Hostinné (2)

14-03-23 Hostinné (2) 

Detailní náhled

14-03-23 Hostinné

14-03-23 Hostinné 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem