HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

S požárem v ronovské firmě hasiči bojovali třicet hodin

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

 
            Hasiči od pondělní deváté hodiny ranní likvidovali rozsáhlý požár objektu firmy v Ronově nad Doubravou. Jedná se o objekt o rozloze přibližně 10 x 50 m, kterému se krátce po příjezdu hasičů na místo zbortily štítové stěny a celý půdní prostor. Z důvodů narušení statiky byl zcela ukončen zásah uvnitř objektu. Hasební práce musely pokračovat pouze z výškové techniky a pomocí lafetových proudnic. Hasiči se po celou noc střídali v dohašování požáru. Uvnitř objektu hořel obalový papírový materiál, plastové bedny, filtrační tkaniny, přístroje i dřevěné rošty. Škoda byla zatím předběžně vyčíslena na 50 a více milionů.
 
V úterý v ranních hodinách se na místo dostavil statik, který zakázal vstup dovnitř objektu, protože hrozí jeho další zřícení. Konstrukce je velmi narušená.
Na místo se dostavili vyšetřovatelé HZS Pardubického kraje a policisté, které po poradě se statikem musí nalézt cestu pro zahájení ohledání místa požáru a ke zjištění příčiny vzniku požáru. Požár hasiči zlikvidovali v úterý v 15.05 hodin.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem