HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v Sušici

V pátek 16. prosince 2016 v 5:22 hodin obdrželo operační středisko tísňové linky 112 informaci o požáru sila plného umělé hmoty v areálu společnosti PAP v Sušici. Poplach byl následně vyhlášen místním profesionálním i dobrovolným hasičům, na pomoc s likvidací požáru vyjely i jednotky z okolí - z Dlouhé Vsi a Volšov.

K požáru byla povolána i Chemická laboratoř z Třemošné z toho důvodu, že se předpokládal únik toxických látek do ovzduší. Vzhledem k tomu, že se podařilo zlikvidovat požár poměrně rychle, spaliny hoření okolí nijak neohrozilo a Chemická laboratoř byla při cestě k zásahu odvolána. Ze stejného důvodu se vraceli na základnu i hasiči z Klatov, kteří na místo vyjeli se speciálním vysokotlakým hasicím zařízením Cobra.

Silo o výšce asi 12 metrů bylo plné hmoty, ze které se vyrábí plastové nádobí. Hasiči požár zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu a ochladili technologii. Po likvidaci požáru se hasiči pomocí výškové techniky dostali nad silo a termokamerou prozkoumaly jeho prostory. Neobjevili skrytá ohniska ani jiné známky požáru.

Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, pravděpodobně však za požár může technická závada. Výše škod nebyla dosud vyčíslena, předpokládá se částka kolem půl milionu korun.

vytisknout  e-mailem