HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ve výrobě plastů. Aktualizace

(14.8.2015) Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes večer v objektu výroby plastů v průmyslovém areálu v blízkosti obce Ostrožská Nová Ves na Uherskohradišťsku. 

Zprávu o požáru přízemní budovy přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně ve 22:11 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z Uherského Hradiště a jednotkám hasičů obcí Kunovice a Ostrožská Nová Ves.
 
Hasiči museli vylomit zámek vrat, aby se dostali do haly. Průzkumem zjistili, že hoří na ploše asi 25 m2. Plameny uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Požár měli hasiči pod kontrolou do 12 minut od příjezdu na místo hlášené události. Prostor byl silně zakouřený, proto ho odvětrávali přetlakovou ventilací.
 
Do objektu, ve kterém hořelo, se dostavil vyšetřovatel hasičů.
 
Událost dále sledujeme.
 
15.8.2015, 5:50 hodin
 
K požáru došlo v jednopodlažní části skladu hotových výrobků. Oheň poškodil nosnou střešní konstrukci a střešní plášť a dále uskladněné plastové výrobky (shrnovací dveře, plastové ploty).
 
Škoda způsobená požárem byla stanovena v předběžné výši 800 000 korun. Uchráněné hodnoty byly určeny v předběžné výši 2 500 000 korun.
 
Jako příčina požáru byla vyšetřovatelem hasičů určena technická závada na elektroinstalaci.
 
Autor:     nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem