HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zemědělského objektu na Jičínsku

13.8.2024 Údrnice

Požár zemědělského objektu, byl ohlášen na krajské operační a informační středisko HZS Královéhradeckého kraje krátce po půl třetí odpoledne. Operační důstojník vzhledem ke vstupním informacím, které naznačovaly požár v plném rozvoji, na místo ihned vyslal jednotky z 2. stupně požárního poplachu a v rámci mezikrajské spolupráce vyžádal i další výškovou techniku HZS Středočeského kraje pro případ, že by její nasazení bylo zapotřebí. V době příjezdu prvních jednotek byl požár ve třetí fázi, to znamená, že celý objekt byl zcela zasažen plamenným hořením. Velitel soustředil jednotky na hašení i ochranu okolních stavení. Bylo nasazeno 7 vodních proudů. V objektu se nenacházela žádná zvířata ani žádný uskladněný materiál. Po uhašení byla poškozená konstrukce střechy stržena, aby dále nemohla nikoho ohrozit případným zhroucením. Na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která bude provádět dohlídku nad místem požáru.

Hasiči ze stanice Mladá Boleslav (SČK) byli cestou odvoláni, protože situace na místě neumožňovala a ani nevyžadovala nasazení více kusů výškové techniky.

Na místě zasahovalo celkem 7 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolné jednotky Kopidlno, Libáň, Markvartice, Slatiny, Sobotka, Staré Místo.

Výše škody byla předběžně odhadnuta na 2 mil. Kč a příčina je stále předmětem zkoumání vyšetřovatelů krajských hasičů.

Zbyněk Voříšek, zastupující tiskový mluvčí
FOTO: HZS HKK

Odkazy do noveho okna

2024_08_13-Udrnice (1)

2024_08_13-Udrnice (1) 

Detailní náhled

2024_08_13-Udrnice (2)

2024_08_13-Udrnice (2) 

Detailní náhled

2024_08_13-Udrnice (3)

2024_08_13-Udrnice (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem