HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

POZVÁNKA: Den záchranářů Kolín 2014

Letošní oslavy Dne záchranářů proběhnou ve čtvrtek 8. května v Kolíně pod záštitou starosty města Mgr. Bc. Víta Rakušana. Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, územní odbor Kolín, zde předvede řadu statických i dynamických ukázek sil a prostředků.  

Návštěvníkům hasiči představí např. novou techniku, pořízenou s pomocí peněz EU, konkrétně z Integrovaného operačního programu (IOP). Prohlédnout si budete moci požární kontejnerový nosič, nakladač Bobcat, autobus, cisternové automobilové stříkačky CAS 20 a CAS 30, nákladní, technický i velitelský automobil a další techniku.

Svoji techniku a prostředky, které hasiči využívají při odstraňování následků povodní, zde bude prezentovat také Záchranný útvar HZS ČR Hlučín a Zbiroh. V amfiteátru Kmochova ostrova budou moci návštěvníci shlédnout dynamické ukázky vyprošťování osob z havarovaných vozidel (v 13.00 a 14.30 hodin). V době od 12.00 do 16.00 hodin budou probíhat ukázky čerpací techniky, stavba protipovodňové hráze nebo ukázky řezání motorovou pilou. Hasiči nezapomněli ani na děti. Připravili pro ně řadu zajímavých her a soutěží, malování, hrátky v pěně a další zajímavosti o pěkné ceny.

Přijďte, určitě se s námi nebudete nudit!
 

nprap. Lenka Kotková
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem