Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracoviště Jednotného systému varování a vyrozumění (JSVV)

Pracoviště JSVV je nedílnou součástí Institutu ochrany obyvatelstva. Příslušníci tohoto oddělení mají dlouholeté zkušenosti s výzkumem a vývojem, které sahají až do doby počátku budování stávajícího JSVV. Disponují jak znalostmi správy systému na úrovni krajského HZS, tak i bohatými zkušenostmi z praxe koncových uživatelů systému na operačním středisku. Tato unikátní kombinace praktických a teoretických zkušeností je základem jejich výzkumné a vývojové činnosti. 

zkousky01.jpg

V poslední době se pracoviště zaměřuje zejména na testování koncových prvků varování (viz foto 1). Nadále však zůstávají v kontaktu s praxí díky účasti na různorodých cvičeních a stážích na KOPIS. Například nedávno se podíleli na řešení železniční nehody v Pardubicích, kde v rámci operačního řízení pomáhali zajišťovat dostatečného množství sil a prostředků, jako např. zasílání žádosti o nasazení techniky ze správy státních hmotných rezerv, domlouvání výjezdu týmu posttraumatické péče z Hradce Králové a informování řídících důstojníků kraje o události.  Během těchto stáží často využívají data geografického informačního systému, která jsou také produktem kolegů z pracoviště GIS na Institutu ochrany obyvatelstva.

Pracoviště JSVV tak představuje klíčový prvek v rámci HZS, který spojuje praktické zkušenosti s výzkumem a vývojem, čímž významně přispívá k efektivnímu fungování celého systému varování a vyrozumění obyvatelstva.

zbynek_operacni.jpg

vytisknout  e-mailem