Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v dubnovém časopisu 112

V polovině dubna vychází letošní čtvrté číslo měsíčníku 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

Titulní stránkaDubnové číslo otevíráme rozhovorem s generálním ředitelem HZS ČR plk. Ing. Drahoslavem Rybou, věnovaném především ekonomické situaci sboru.

V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah na únorový požár plnírny tlakových lahví v okrese Písek, který byl komplikován četnými explozemi propanbutanových lahví a přinášíme zajímavou úvahu o požární prevenci ve vztahu k bezdomovcům, kteří jsou nejen častými obětmi požárů, ale i viníky jejich vzniku.
 
V části IZS představujeme Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje, které je unikátním pracovištěm nejen v České republice, ale i v Evropě a přinášíme reportáž o Hasičském záchranném sboru podniku Třinecké železárny, a.s.
 
Problematika ochrany vodárenství je pak hlavním tématem bloku věnovaného krizovému řízení.
 
V časopisu dále naleznete informaci o projektu zaměřeném na psychologickou přípravu pracovníků operačních středisek a telefonních center tísňového volání 112, hodnocení činnosti Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni v roce 2011 nebo pozvánku na květnové otevření Expozice požární ochrany HZS ČR ve Zbirohu.
 
Součástí dubnového časopisu je vložená příloha, tentokrát věnovaná navrhování, projektování, montáži, provozu a údržbě elektrické požární signalizace.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem