Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v zářijovém časopisu 112

2. 9. 2013 (Jaroslav Vykoukal) - Dne 9. září vychází nové číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V úvodu informujeme o grantech, na které se váže neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR uplatněná prostřednictvím MV-generálního ředitelství HZS ČR v roce 2014 pro nestátní neziskové organizace.
 
V bloku věnovaném požární ochraně přinášíme rozbor zásahu na rozsáhlý červnový požár ve skladovacím objektu v Ronově nad Doubravou v okrese Chrudim, jehož likvidace trvala více než třicet hodin, seznamujeme s některými problémy v zabezpečování zdrojů vody pro hašení požárů a s poznatky o nových filtrech pevných částic z hlediska rizika vzniku požárů automobilů.
 
V oblasti IZS informujeme o nebezpečí zaplynovaných přepravních kontejnerů, představujeme jednotku HZS podniku Paramo, a.s., a Pyrotechnickou službu Policie ČR.
 
V bloku ochrana obyvatelstva přibližujme preventivně výchovnou činnost HZS Plzeňského kraje zaměřenou na osoby se zdravotním postižením, přinášíme další díl seriálu o ochraně dýchacích cest a informujeme o některých změnách ve výuce tematiky ochrany člověka za mimořádných událostí určených na základních školách.
 
V části věnované krizovému řízení se zaměřujeme na problematiku spojenou se zajištěním ochrany obyvatelstva v obci.
 
V časopisu naleznete také výsledky řady zajímavých sportovních soutěží včetně rozsáhlého zpravodajství z Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem