HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Před plameny se podařilo uchránit obytnou část zemědělské usedlosti, tu hospodářskou oheň poničil

Šonov – požár – 28. 7. 10:00

K nahlášenému požáru zemědělské usedlosti vyjížděly v neděli dopoledne do obce Šonov na Broumovsku jednotky z druhého stupně požárního poplachu. Průzkumem na místě hasiči zjistili, že je požárem zasažena střešní konstrukce hospodářské části objektu, ve kterém bylo uskladněno seno a nacházela se tam také hospodářská zvířata – králíci a býk. Býka se podařilo včas vyvést, část chovaných králíků uhynula.

Jednotky zahájily hasební zásah a zároveň bránily obytnou část budovy, kterou se díky rychlé lokalizaci podařilo zachránit. Požár měli hasiči pod kontrolou asi do půl hodiny od nahlášení události. V hospodářské části střešní konstrukce prohořela, navíc se propadla část stropů. Dále prováděly jednotky do odpoledne likvidační práce a vyskladňovaly uložené seno ze zasažené budovy.

V odpoledních hodinách byly síly a prostředky na místě redukovány, na dohlídku pak zůstala na místě dobrovolná jednotka hasičů z Martínkovic. Všichni obyvatelé domu vyvázli bez zranění, lehké zranění utrpěl jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně stanovena na jeden milion korun. Uchráněné hodnoty se pohybují v hodnotě asi kolem tří milionů korun. Příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Broumov a Velké Poříčí a dobrovolní hasiči z Meziměstí, Broumova, Jetřichova, Martínkovic a Křinic. V rámci přeshraniční spolupráce byli na místo povoláni také polští hasiči z Nowe Rudy, pomáhali na místě se zásobováním hasební vodou.

FOTOGALERIE A VIDEO

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO a VIDEO: HZS HKK / Michal Fanta

vytisknout  e-mailem