HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled událostí 18. listopadu 2014

SVOD

 

 

 

 

Okres Plzeň-jih

18.11.2014 požár OA Chlumčany.JPG
POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-jih, Chlumčany, U Keramičky, Lasselsberger 18.11.2014 14:21:22
Do Chlumčan k objektu spol. Lasselsberger k požáru osobního auta vyslalo operační středisko místní dobrovolnou jednotku a HZS Přeštice. Před příjezdem jednotek se o uhašení pokoušel vrátný z podniku hasicími přístroji. Hasiči po příjezdu dohasili požár vysokotlakým proudem. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škody na 50 tisíc korun. Požár zavinila pravděpodobně technická závada, příčina je nadále v šetření.

Stanice Přeštice(L), Chlumčany © AMDS, SMS
Policie ČR

 

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň-jih, Dolní Lukavice 18.11.2014 15:03:21
Na silnici I/27 u dnešické křižovatky se střetla 3 osobní auta. Jednotka z Přeštic zajistila místo nehody a vozidla opatřila proti požáru. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Velitel zásahu na žádost účastníků nehody povolal prostřednictvím KOPIS ZZS, ta odvezla 2 osoby do nemocnice na vyšetření. Po vyšetření nehody policií hasiči odstavili vozidla z hlavní komunikace a odklidili ulámané části karoserií.

Stanice Přeštice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

18.11.2014 požár Letiny.JPG
POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň-jih, Letiny, Lázně 18.11.2014 19:45:36
O požáru šatní skříně v jednom z pokojů budovy Lázní Letiny informoval operační středisko místní zdravotnický personál. K požáru vyslalo operační středisko jednotky HZS Nepomuk, Přeštice a místní dobrovolnou jednotku. Při příjezdu jednotek byl již požár uhašen. Hasiči pomohli evakuovat ze zakouřené budovy pacienty a na odvětrání prostor nasadili přetlakovou ventilaci. Celkem evakuovali 96 osob. Po odvětrání prostor pomohli pacientům zpátky do pokojů. Na místo byla povolána ZZS, čtyři osoby se nadýchaly zplodin hoření. Škody na majetku vyčíslil vyšetřovatel předběžně na 5 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Stanice Přeštice(L), Stanice Nepomuk, Letiny ©
Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

 

18.11.2014 DN Chocenice.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň-jih, Chocenice 18.11.2014 20:30:37
Hasiči z PS Nepomuk zajistili u Chocenic místo dopravní nehody 1 osobního auta, které skončilo v příkopě na střeše. V době příjezdu jednotky sepisoval nezraněný řidič údaje s příslušníkem PČR. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odstavili mimo silnici. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Nepomuk

 

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň - Slovany, Doudlevce, 18.11.2014 10:24:25
Hasiči ze stanice Plzeň-Slovany zlikvidovali pomocí Malostranská sorbentu naftu rozlitou na cca 600 metrech v ulicích Slovanská a Slovanská alej. Na likvidaci ropně skvrny spotřebovali cca 150 kg sorbentu.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

18.11.2014 požár OA Plzeň.JPG
POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-město, Plzeň, Jižní Předměstí, Husova 18.11.2014 17:12:07
V Plzni Husově ulici u budovy Národní banky došlo pravděpodobně v důsledku technické závady k požáru osobního auta. Kolem projíždějící řidiči OA a autobusu na likvidaci požáru použili hasicí přístroje. Při příjezdu hasičů z PS Střed již bez plamenného hoření, hasiči dohašení ohnisek a na ochlazení motoru použili vysokotlaký proud. Škody vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 25 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 30 tisíc.

Stanice Plzeň Střed, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Plzeň-sever, Úlice, Jezná 18.11.2014 9:53:35
Operační středisko vyslalo jednotky HZS Nýřany a SDH Pňovany za obec Jezná k nahlášenému požáru hrabanky. Další oznamovatelé, kteří se dovolali na tísňovou linku, uváděli, že by v místě mohl unikat plyn. To se také po příjezdu jednotek potvrdilo. Hasiči uzavřeli nebezpečný prostor, zaujali obrané postavení a do příjezdu plynárenské pohotovosti nechali plyn odhořívat. Pro případ zhoršení situace si velitel zásahu povolal posilovou jednotku SDH Nýřany. Poté, co pracovníci plynáren uzavřeli plyn a odtlakovali potrubí, dohasili hasiči jednotlivá ohniska požáru. Po celou dobu zásahu hasiči monitorovali detekčními přístroji koncentrace plynu.

Stanice Nýřany Stanice Plzeň Košutka (L), Nýřany KANG, AMDS, SMS (V/O/H), Pňovany © AMDS SMS
Policie ČR, Pohotovostní služba el. rozvodných závod, Plynárenská pohotovostní služba

18.11.2014 DN Plasy.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Plasy 18.11.2014 13:00:05
V Plasích v první zatáčce za Městským úřadem ve směru na Plzeň se střetlo osobní auto s prázdnou cisternou. Nehoda uzavřela silnici I/27 v obou směrech na zhruba 2,5 hodiny. Hasiči zajistili místo nehody a po zdokumentování nehody policií odstranili ze silnice sklo a polámané části karoserií. Provozní kapaliny z vozidel neunikly. Řidiče OA odvezla ZZS na vyšetření do nemocnice.

Stanice Plasy
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Vejprnice 18.11.2014 16:16:37
K dopravní nehodě osobního auta, která se stala za Vejprnicemi ve směru na Tlučnou, vyslalo operační středisko jednotky HZS Plzeň Střed a Nýřany. Podle prvotních informací, které operační středisko obdrželo, mělo být vozidlo plně obsazeno a osoby měly být uvnitř uvězněné. Průzkumem se toto nepotvrdilo. V době příjezdu jednotek se na místě události nacházela pouze jedna osoba, která se z vozidla dostala sama bez cizí pomoci. Hasiči zajistili místo nehody a asistovali ZZS i PČR. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Stanice Nýřany, Stanice Plzeň Střed
Zdravotnická záchranná služba

Okres Rokycany

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Rokycany 18.11.2014 15:02:53
V prostoru čerpací stanice u 62, km dálnice D5 ve směru na Prahu za exitem Rokycany zlikvidovali hasiči pomocí sorbentu olej uniklý z motoru kamionového tahače.

Stanice Rokycany
Policie ČR, SSÚD - Středisko správy a údržby dálnic

Okres Tachov

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Tachov, Oldřichovská 18.11.2014 11:15:18
V Tachově ul. Oldřichovská zlikvidovali místní profesionální hasiči olej uniklý z proražené nádrže OA pomocí sorbentu a sorpčního hada. O události byli vyrozuměni zástupci Životního prostředí.

Stanice Tachov(L)

vytisknout  e-mailem