HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled událostí 23. dubna 2014

SVOD

 Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Sušice, Sušice II, Pravdova 23.4.2014 9:52:37
V Sušici pomohli hasiči se snesením pacienta do sanitky.

Stanice Sušice

 

23.4.2014 UNL Klatovy.JPG
ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Klatovy, Plzeňská 23.4.2014 11:19:01
V Klatovech Plzeňské ulici u kruhového objezdu hasiči pomocí sorbentu odstranili z vozovky naftu uniklou z kamionu. Odtah vozidla si majitel zajistil sám.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR

 

 

23.4.2014 požár hospodářského stavení Obytce.JPG
POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Klatovy, Obytce 23.4.2014 14:37:29
K požáru hospodářského stavení do obce Obytce operační středisko vyslalo profesionální i dobrovolné jednotky z Klatov a místní jednotku SDH. Při příjezdu jednotek šlehaly ze střechy objektu plameny. Ohnisko požáru se nacházelo v dílně, odkud se požár rozšířil do půdních prostor a na střechu. Z vedlejší maštale se podařilo majitelům vyvést koně ještě před příjezdem jednotek, zhruba třicet kusů králíků zachránili z hořící budovy hasiči. Z dílny se hasičům povedlo zachránit několik strojů, vybavení dílny a další cenný materiál. Vynesli i svářecí soupravu a propan butanovou láhev. Na rozebírání konstrukcí a dohašovací práce si velitel zásahu povolal posilovou jednotku SDH Klatovy-Luby. Část střechy se zbortila a hrozilo, že se zřítí další trámy. Část krovu a několik pozednicových trámů museli hasiči odstranit. Z půdních prostor hasiči vynášeli hořící uskladněný materiál, ten se odvážel na valníkách a dohašoval se na volném prostranství zhruba 200 metrů od požářiště. Od začátku do konce kvůli kouři museli hasiči zasahovat v dýchací technice. ŠKody předběžně vyčíslil vyšetřovatel na 400 tisíc korun, příčinu vzniku požáru budou experti vyšetřovat v následujících dnech. Více informací zde.

Stanice Klatovy(L), Klatovy AMDS, SMS, © , Klatovy Luby AMDS, SMS, © , Obytce AMDS, SMS, ©
Policie ČR

Okres Plzeň-město

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň-město, Plzeň 23.4.2014 1:31:07
Hasiči z PS Košutka a Střed vyjeli k nahlášenému požáru v podchodu v ulici Gerská. Na místo dojela jen jednotka z Košutky, která na místě zjistila, že podchod je pouze zakouřen, pravděpodobně v důsledku použití dýmovnice. Po vyřešení této události přejížděli hasiči k požáru tržnice v centru Plzně. Jednotku ze stanice Střed odvolalo operační středisko k požáru tržnice již při cestě k původní události.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

23.4.2014 požár tržnice Plzeň.jpg
POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň-město, Plzeň, Vnitřní Město, Pražská 23.4.2014 1:36:48
Jednotky ze stanic Plzeň Střed a Plzeň Košutka se sjely u požáru v centru Plzně. Zatím z nezjištěných příčin začalo hořet ve vietnamské tržnici v objektu bývalého kina Hvězda naproti plzeňskému mrakodrapu. Aby se hasiči dostali do budovy, museli rozbrušovací pilou odstranit veškeré zámky a řetězy, kterými byla tržnice zabezpečena. Přístup hasičům komplikovala členitost objektu, nepřítomnost oken a především velké množství textilu, který byl naskládán jak po stěnách tak navršen po zemi, i přístupové cesty byly zataraseny oděvy a dalším zbožím. Škody vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 1,5 milionu korun, uchráněné hodnoty odhadl na 2 miliony. Příčina vzniku požáru je v šetření. Více informací zde.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Plzeň Střed, Stanice Plzeňského kraje - KŘ

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň-město, Plzeň, Severní Předměstí, Karlovarská 23.4.2014 10:29:55
Hasiči z Košutky odstranili v Plzni na Karlovarské pomocí sorbentu olej uniklý z proražené vany osobního auta. Olejová skvrna se táhla v délce zhruba 200 metrů.

Stanice Plzeň Košutka (L)

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň-město, Plzeň, Jižní Předměstí, Majerova 23.4.2014 17:21:20
Na Jižním Předměstí Plzně hasiči z PS Střed vnikli do bytu za asistence policie, uvnitř nalezena osoba bez známek života.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-město, Plzeň, Valcha, Lašitov 23.4.2014 18:19:05
K požáru osobního auta do Plzeňské městské části Valcha vyjeli hasiči z PS Střed. Oheň se snažila ještě před příjezdem jednotky uhasit majitelka vodou ze zahradní hadice, ten se ale povedlo zlikvidovat až hasičům pomocí dvou vysokotlakých proudů. Příčina a výše škod se vyšetřuje.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

PLANÝ POPLACH-PLANÝ POPLACH; Plzeň-město, Plzeň, Bolevec, Toužimská 23.4.2014 19:10:51
Hasiči z Košutky vyjeli k nahlášenému úniku plynu do Toužimské ulice, Plzeň. Po příjezdu na místo události hasiči prozkoumali měřícími přístroji celé společné prostory bytového domu i několik bytů. Podezření na únik plynu se nepotvrdilo. Místo události si převzala plynárenská služba.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

Okres Plzeň-sever

23.4.2014 DN Chotíkov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Chotíkov 23.4.2014 7:10:52
Operační středisko vyslalo hasiče z Košutky za Chotíkov k dopravní nehodě osobního auta a kamionu. Uvnitř osobního auta zůstal zaklíněn řidič. Hasiči muži nasadili krční límec z důvodu podezření na poškození krční páteře a ošetřili mu tržnou ránu na hlavě. Pomocí hydraulického zařízení a páteřní desky muže vyprostili a předali do péče Zdravotnické záchranné službě. Se středně těžkým poraněním byl transportován do nemocnice. Kamion z vozovky vjel do lesa a čelně narazil do stromu. Řidič kamionu vyvázl bez zranění, z kabiny se dostal před příjezdem jednotky bez cizí pomoci. Z nákladového prostoru se do lesa vysypalo několik tun balených nápojů. Firma majitele na místo události vyslala četu pracovníků, kteří museli ručně celý náklad přeložit do náhradního vozidla. I vyproštění kamionu si zajistil majitel u smluvní firmy sám. Silnice z Plzně na Karlovy Vary byla po dobu zásahu zcela uzavřena. Úplná uzavírka trvala zhruba hodinu. Více informací zde.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ;Plzeň-sever, Kopidlo, Kopidlo 49 23.4.2014 13:10:46
Hasiči z Plas pomocí proudu B pročistili v obci Kopidlo zanesenou kanalizaci.

Stanice Plasy

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň-sever, Nýřany 23.4.2014 18:55:16
Na příkaz KOPIS vyjela jednotka z Nýřan k nahlášenému požáru odpadu za městem Nýřany ve směru na Pankrác. Po příjezdu a provedeném průzkumu se potvrdil požár 1 kusu pneumatiky na volném prostranství. Jednotka provedla likvidaci s využitím vysokotlakého proudu. Ke škodě nedošlo.

Stanice Nýřany
Policie ČR

 

 

vytisknout  e-mailem