HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled událostí 24. ledna 2014

SVOD

 

 

 

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Klatovy, Sušice, Pravdova 24.1.2014 10:53:22
V Sušici otevřeli hasiči pro zásah policie zabouchnutý byt.

Stanice Sušice
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Modrava 24.1.2014 12:27:58
V pátek 24. 01. 2014 byl dispečinkem záchranné služby Plzeňského kraje informován dispečer NP a CHKO Šumava o zranění lyžařky v běžecké stopě cca 2 km od Modravy na Březník. Na místo byl vyslán pracovník ISS, s tím, že ZZS Sušice již vyjela. Pracovník se ke zraněné dostal pomocí čtyřkolky. Zraněnou osobu dle možností stabilizovala náhodně na lyžích projíždějící lékařka.
Zraněná si stěžovala na bolest kostrče po pádu, nemohla se bez bolesti pohnout. Pracovník ISS zajistil zraněné tepelný komfort termofolií, hned nato přijela ZZS, se kterou následně spolupracoval při uložení zraněné do vakuové matrace a naložení do vozidla.

Správa NP a CHKO Šumava Vimperk -Jk

24.1.2014 foto/24.1.2014 DN Rabí 1.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Klatovy, Rabí 24.1.2014 13:32:51
Zhruba 1 km za Rabí došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Osobní auto se převrátilo na střechu a zůstalo v levém jízdním pruhu, kamion sjel z krajnice. Při příjezdu jednotky z Horažďovic ošetřovala ZZS zraněnou osobu z OA. Hasiči na likvidaci uniklých provozních kapalin spotřebovali 30 kg sorbentu. Do příjezdu policie hasiči na místě řídili dopravu. Po zadokumentování nehody policií kamion poodjel mimo silnici na nedaleké odpočívadlo a osobní auto odvezla odtahová služba.

Stanice Horažďovice
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-město

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň-město, Plzeň, Východní Předměstí, Papírnická 24.1.2014 7:13:25
Hasiči ze Slovan a Středu vyjeli k nahlášenému požáru sklepa bytového domu o 4. NP do Papírenské ulici v Plzni. Na místě zjistili, že pod vchodem doutná odpad, hasiči zlikvidovali ohniska kýblem vody. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Slovany, Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň-město, Plzeň, Severní Předměstí, Sokolovská 24.1.2014 7:42:01
V Sokolovské ulici v Plzni vyprostili obyvatelé domu svého souseda i se psem z porouchaného výtahu před příjezdem hasičů z Košutky. Nikdo nebyl zraněn.

Stanice Plzeň Košutka (L)

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Plzeň-město, Plzeň, Severní Předměstí, Elišky Krásnohorské 24.1.2014 10:25:09
V ulici E. Krásnohorské v Plzni došlo v důsledku poruchy potrubí na topení k zatopení výtahové šachty a přilehlých místností. Opravu provedl topenář z havarijní služby. Jednotka z Košutky odčerpala vodu pomocí vysavače a kalového čerpadla. Místo zásahu si převzal členu výboru SVJ, který zajistí revizi el. instalace před znovuspuštěním výtahu do provozu.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Vodárenská pohotovostní služba

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Plzeň-město, Plzeň, Bolevec, Jesenická 24.1.2014 19:35:41
Hasiči z Košutky vnikli pomocí lezecké techniky do bytu v Bolevci oknem. Výšková technika na místě nešla ustavit. Podezření na úmrtí se potvrdilo, uvnitř nalezena osoba bez známek života. Místo události si převzala hlídka policie.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

24.1.2014 foto/24.1.2014 DN OA Myslinka.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Myslinka 24.1.2014 16:57:17
Před Myslinkou hasiči z Nýřan zajistili místo nehody osobního auta. Vozidlo se převrátilo do pole na střechu. Lehce zraněnou osobu ošetřila ZZS na místě, transport do nemocnice nebyl nutný. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Místo nehody si převzala PČR.

Stanice Nýřany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň-sever, Bezvěrov 24.1.2014 19:26:05
Hasiči z Košutky a Bezvěrova pomocí kominického náčiní zlikvidovali v Ostřetíně požár sazí v komíně rodinné farmy. Pomocí termokamery překontrolovali komínové těleso včetně vstupů do jednotlivých podlaží, střechy i půdy. Skrytá ohniska hasiči nelalezli. Ke škodám nedošlo. Majiteli byla nařízena revize komína.

Stanice Plzeň Košutka (L), Bezvěrov ©, AMDS
Policie ČR

Okres Tachov

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Tachov, Přimda 24.1.2014 3:10:17
U Přimdy si zahoření přístrojové desky OA a středního tunelu uhasil řidič sám před příjezdem jednotek HZS Tachov a SDH Přimda. Obě jednotky na místě řídily dopravu. Majitel si zajistil odtah sám. Požár napáchal škody za 5 tisíc korun.

Stanice Tachov(L), Přimda SMS,©,AMDS
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Tachov, Bor, Plzeňská 24.1.2014 10:54:49
V Boru hasiči z Tachova pomohli ZZS transportovat pacienta z RD do sanity.

Stanice Tachov(L)
Zdravotnická záchranná služba

24.1.2014 foto/24.1.2014 DN NA Benešovice.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Tachov, Benešovice 24.1.2014 14:46:42
K dopravní nehodě kamionu převážejícího kulatinu, která se stala mezi Benešovicemi a Holostřevy, vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ze Stříbra a následně Tachov jako posilová jednotka s jeřábem. Kamion se převrátil do příkopu na bok. Hasiči poskytli lehce zraněnému řidiči předlékařskou pomoc. Unikající naftu z poškozené nádrže a olej hasiči zachytávali do náhradních nádob. K poškození životního prostředí nedošlo. Společně se soukromou odtahovou službou kamion z příkopu vyprostili. Silnice byla na více jak 4 hodiny zcela uzavřena.

Stanice Tachov(L), Stanice Stříbro
Stříbro AMDS, SMS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

vytisknout  e-mailem