HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 1. června 2016

SVODPŘEHLED ZÁSAHŮ V PLZEŇSKÉM KRAJI V SOUVISLOSTI S BOUŘKAMI

Ve středu 1. června odpoledne se přehnaly Plzeňským krajem silné bouřky. Během čtyř hodin nepříznivého počasí hasiči vyjeli k více než třem desítkám událostí.

Přírodní živly začaly řádit úderem druhé hodiny odpoledne na Klatovsku a postupně se přesunuly na Domažlicko a Tachovsko, kde napáchaly největší škody.

Na Klatovsku nejvíc bouřky zasáhly Luby. Po přívalovém dešti voda přitékající z polí a louk zanesla trávou kanálovou mříž, do které ústila stoka. Místy hladina dosáhla výšky až 1 metr.

Necelých čtyřicet procent událostí připadlo na hasiče ÚO Domažlice. V osmi případech hasiči odčerpávali vodu z ulic či sklepů budov nebo pročišťovali zanesenou kanalizaci. Čtyři jednotky dobrovolných hasičů na svém území odklízely popadané stromy.

Celá polovina zásahů v souvislosti s bouřkami zaměstnala jednotky Tachovsku. Zde se nejvíce hasiči potýkali s popadanými stromy (celkem 9 událostí), v Ostrově u Stříbra došlo k poškození elektrického vedení a u Pavlíkova telefonního kabelu. Na sedmi místech bojovali hasiči s vodou - odčerpávali sklepy budov a lagun v ulicích, odklízeli bahno ze silnic a čistili zanesené strouhy, aby se v místě nehromadila voda.    

Na jihu a severu Plzeňsku měli hasiči po jedné události, na Rokycansku hasiči v souvislosti s bouřkami nezasahovali.  

 

 

Okres Klatovy

1.6.2016 DN Defurovy Lažany (KT 11.00).JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB;Klatovy, Chanovice, Defurovy Lažany 1.6.2016 11:00:17
Na konci obce Defurovy Lažany u rozcestí na Kvášňovice a Oselce narazilo osobní auto do podstavce sochy svatého Donáta. Při příjezdu jednotky z Horažďovic o zraněnou řidičku pečovala ZZS. Hasiči pomohli zdravotníkům řidičku transportovat do sanitky. Hasiči překontrolovali nehodou poškozenou sochu, její pád nehrozí. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Stanice Horažďovice

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Srní 1.6.2016 19:11:09
Na autobusové zastávce u autokempu Antýgl jednotky HZS Sušice a SDH Srní ve spolupráci s SÚS zlikvidovali cca 200 metrů dlouhou olejovou skvrnu. Do příjezdu PČR hasiči na nepřehledném místě řídili dopravu.

Stanice Sušice Srní

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň, Slovany, Východní Předměstí, Habrmannova 1.6.2016 14:12:53
V Plzni v Habrmannově ulici hasiči z PS Slovany otevřeli zabouchnutý byt, ve kterém majitelka ponechala bez dozoru puštěný plynový sporák.

Stanice Plzeň Slovany

Okres Plzeň-sever

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Nýřany, Antonína Uxy 1.6.2016 8:06:44
V Nýřanech hasiči z důvodu podezření z prodlení vnikli násilně do bytu. Osobu, která byla ve špatném zdravotním stavu, pomohli ZZS transportovat do sanitky.

Stanice Nýřany

vytisknout  e-mailem