HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 12. června 2015

SVOD

Okres Domažlice
 
POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Zahořany, Bořice 12.6.2015 13:44:18
U Bořic jednotky HZS a SDH Domažlice společně s místními hasiči uhasili 3 ohniska požáru trávy. Ke škodě nedošlo.

Stanice Domažlice(L), Domažlice SMS, ©, AMDS (V), Bořice AMDS, SMS
Policie ČR

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Sušice, Volšovská 12.6.2015 7:36:52
V Sušici hasiči vyjeli na žádost pečovatelky otevřít byt. Dveře nakonec otevřel vnuk náhradními klíči. Velitel zásahu na místo povolal ZZS a následně hasiči pomohli pacienta ošetřit.

Stanice Sušice
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

12.6.2015 požár chatky Klatovy.JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Klatovy 12.6.2015 9:52:49
V Klatovech k požáru chatky v zahradní kolonii Lázně vyslalo operační středisko místní jednotky HZS i SDH a jako posilu jednotku SDH Bezděkov. Na místě hasiči zjistili, že v důsledku technické závady na elektroinstalaci shořela v koupelně sauna. Na likvidaci požáru nasadili hasiči vysokotlaké proudy. Po sražení plamenů hasiči rozebrali stěny místnosti, termokamerou vyhledali skrytá ohniska a postupně je dohasili. Na odvětrání objektu použili přetlakovou ventilaci. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na půl milionu.

Stanice Klatovy(L), BEZDĚKOV AMDS, SMS, © (KT), Klatovy AMDS, SMS, ©
Policie ČR

12.6.2015 DN Boubín.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Horažďovice, Boubín 12.6.2015 18:36:50
Do obce Boubín vyjeli hasiči z Horažďovic k dopravní nehodě osobního auta, které narazilo do betonové zídky. Posádka vozidla vyvázla bez zranění. Hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny. Na žádost PČR odtáhli hasiči havarované auto mimo silnici.

Stanice Horažďovice
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Velký Bor 12.6.2015 18:58:15
Mezi Velkým Borem a Def. Lažany dobrovolní hasiči z Horažďovic odstranili ze silnice zlomenou větev.

Horažďovice AMDS, SMS, © (V)

12.6.2015 DN Dehtín.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Dehtín 12.6.2015 19:30:15
K Dehtínu k dopravní nehodě osobního auta vyjeli hasiči z Klatov. Při příjezdu jednotky se o zraněnou osobu starali lékaři, kteří jeli náhodou kolem. Hasiči opatřili vozidlo proti požáru. Provozní kapaliny neunikly.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Sušice, Hájkova 12.6.2015 19:58:08
V Sušici hasiči odchytli na zahradě pod pergolou zmiji a odvezli do volné přírody.
 
Stanice Sušice

Okres Plzeň-jih

12.6.2015 požár Vlčtejn.JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Vlčtejn 12.6.2015 4:28:13
Operační středisko vyhlásilo poplach jednotkám HZS Slovany, SDH Chválenice a Střížovice a vyslalo je do Vlčtejna k požáru dřevěného přístřešku. Při příjezdu jednotek byl požár v třetí fázi, z objektu šlehaly vysoké plameny. Pod přístřeškem shořela dvě osobní auta. Na likvidaci hasiči nasadili 2 C proudy a smáčedlo. Na rodinný dům se požár nerozšířil. Oheň napáchal škody předběžně za půl milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 100 tisíc. Příčina vzniku požáru se stále prošetřuje. Majitel se nadýchal kouře, povolal si na místo ZZS.

Stanice Plzeň Slovany, Chválenice © SMS,AMDS, Střížovice PG,SMS,AMDS, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

12.6.2015 DN Zbůch.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Chotěšov 12.6.2015 11:36:43
Hasiči z Nýřan vyjeli za Zbůch k odbočce na Starý Důl k dopravní nehodě dvou osobních aut. Po čelním střetu zůstalo jedno osobní auto na silnici, druhé skončilo v příkopu. Při příjezdu jednotky o jednu zraněnou osobu pečovala ZZS, druhou museli hasiči pomocí hydraulického zařízení vyprostit. Přes místo u spolujezdce vyndali sedačku, pomocí rozpínáku uvolnili zaklíněné nohy pod přístrojovou deskou a následně zraněnou vynesli na nosítkách. Vzhledem k závažnosti poranění řidičky byl na místo povolán vrtulník LZS. Vzniklo podezření, že řidička necestovala sama. Hasiči prohledali okolí nehody, žádná další osobu nenalezli. Po dobu zásahu byla silnice mezi Zbůchem a Chotěšovem uzavřena.

Stanice Nýřany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

12.6.2015 záchrana psa Horní Lukavice 1.JPGZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY, Z HLOUBKY; Horní Lukavice 12.6.2015 12:13:55
Do Horní Lukavice vyjeli hasiči z Přeštic zachránit psa z kanálové šachty. Zvíře propadlo nezajištěnou vpustí do kanálové šachty. Když se snažil vylézt ven, zaklínil se v odpadní rouře mezi dvěma kanálovými vpustěmi. Hasiči vyčistili pomocí lopatek nánosy naplaveného bahna, aby pes mohl vylézt. Pes byl ale zmatený a vystresovaný a dlouho se ho nedařilo nalákat ani k jedné z kanálových šachet. Nakonec se to podařilo pomocí slabého proudu vody. Hasiči psa odchytli a vyprostili. Na pohled nebyl pes vážně poraněn, převzala si ho majitelka. Majiteli areálu bylo místo události předáno s nařízením poškozené šachty zabezpečit.

Stanice Přeštice(L)
Policie ČR

Okres Plzeň-město

12.6.2015 DN Černice.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň, Černice, Nepomucká 12.6.2015 1:38:22
V Plzni na Nepomucké hasiči z PS Slovany odstranili na cca 100 metrech silnice následky střetu osobního auta s divokým prasetem a selátky. Následně asistovali odtahové službě naložit nepojízdné vozidlo. Zraněného řidiče odvezla ZZS do nemocnice na vyšetření. O uhynulé zvěři byla informována PČR.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň, Severní Předměstí, alej Svobody 12.6.2015 8:48:52
Na žádost KOPIS vyjeli hasiči z Košutky do aleje Svobody k nahlášenému úniku plynu. Hasiči detekčními přístroji přeměřili koncentrace plynů ve všech patrech bytového domu. Nejvyšší koncentrace hasiči zaznamenali v suterénu a sklepu domu. Dle svědka v ranních hodinách byl ve sklepě domu v ranních hodinách měněn plynoměr kotelny, což posléze potvrdili pracovníci plynáren. Hasiči pootevírali okna, aby se dům odvětral. Únik plynu nebyl zaznamenán.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Božkov 12.6.2015 13:31:59
V Plzni Božkově hasiči ze Slovan očistili vozovku od vysypané hlíny.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

12.6.2015 DN Losiná.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Losiná 12.6.2015 18:09:53
Hasiči ze Slovan vyjeli za Losinou, kde se na křižovatce na Nebílovy a St. Plzenec střetlo osobní auto a motocykl. Zraněného motorkáře vyprostili zpod motorky policisté a předali do péče ZZS. Hasiči vozovku ošetřili desinfekcí.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

12.6.2015 DN Lochousice.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Lochousice 12.6.2015 7:11:41
Do Lochousic k dopravní nehodě dvou osobních aut vyjeli hasiči z Nýřan. Jedna lehce zraněná osoba se nacházela mimo vozidlo, druhou museli hasiči bez použití hydraulického zařízení vyprostit. Po odjezdu zraněných do nemocnice si místo události převzala PČR a následně hasiči zlikvidovali uniklé provozní kapaliny sorbentem a odtlačili vozidla z křižovatky ke krajnici.

Stanice Nýřany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Rokycany, Nové Město, Pod Ohradou 12.6.2015 15:02:42
V Rokycanech hasiči otevřeli omylem zabouchnutý byt, ve kterém ponechal majitel potraviny na zapnutém sporáku bez dozoru.

Stanice Rokycany
Policie ČR

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Rokycany 12.6.2015 17:18:49
Na parkovišti u čerpací stanice na 58. kilometru D5 ve směru na Rozvadov hasiči z Rokycan otevřeli uzamčené auto, ve kterém zůstaly klíče a byl v něm zavřený pes. Psa si v pořádku převzala majitelka.

Stanice Rokycany
Policie ČR

Okres Tachov

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Tachov, Školní 12.6.2015 10:41:46
V Tachově vyjeli hasiči otevřít byt. Po příjezdu hasiči zjistili, že se byt podařilo otevřít majiteli, který předtím upadl a nemohl vstát. Hasiči pomohli ZZS zraněného muže ošetřit.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Středočeský Středočeský, okres Beroun

DOPRAVNÍ NEHODA-ŽELEZNIČNÍ; Hořovice 12.6.2015 17:10:39
Do Hořovic na nádraží vyjela jednotka SŽDC Plzeň, došlo zde ke sražení osoby vlakem. Více info HZS Středočeského kraje nebo ČD.

SŽDC Plzeň

Jihočeský Jihočeský, okres Prachatice

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Nicov 12.6.2015 7:31:53
Operační středisko Jihočeského kraje si jako posilu k požáru autobusu u Nicova vyžádalo dobrovolné hasiče z Kašperských Hor. Autobus se podařilo uhasit před příjezdem hasičů. Ti si převzali místo události, vyčkali na odtahovou službu a pomohli autobus naložit. Následně vozovku očistili. Po dobu zásahu na místě řídili dopravu. Více info HZS Jihočeského kraje.

Kašperské Hory AMDS, SMS, ©

Info od HZS Jihočeského kraje, por. Ing. Vendula Matějů: Profesionální hasiči ze stanice Vimperk a dobrovolní hasiči obcí Stachy a Kašperské Hory (Plzeňský kraj) byli vysláni do Nicova k ohlášenému požáru autobusu. Požár uhasil ještě před příjezdem hasičů řidič, který použil přenosný hasicí přístroj. Díky jeho rychlému zásahu nebyl nikdo z přibližně dvou desítek cestujících zraněn. Všichni opustili autobus bez jakýchkoli komplikací. Hasiči provedli kontrolu řádného uhašení motorové části, odtah autobusu mimo vozovku a úklid komunikace. Vzniklá škoda činí 50 000,-, hodnota uchráněného majetku je 150 000,-. Příčina vzniku požáru je v šetření.
 

vytisknout  e-mailem