HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 13. července 2015

SVOD

 

 

 

 

Okres Domažlice

13.7.2015 požár pole Třebnice.jpgPOŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Meclov, Třebnice 13.7.2015 12:34:30
Ani pondělí se neobešlo bez požárů polí. Asi půl hodinu po poledni vyslalo operační středisko postupně 6 jednotek k požáru posečeného pole u Třebnic. Požár zasáhl asi 20 hektarů strniště. Škody se předběžně odhadují do 10 tisíc, uchráněné hodnoty asi na 100 tisíc.

Stanice Domažlice(L), Domažlice SMS, ©, AMDS (V), Horšovský Týn SMS,AMDS, S (O/H), Klenčí pod Čerchovem ©,SMS,AMDS, Poběžovice SMS,AMDS, PG+S (V), Třebnice SMS, AMDS (DO)
Policie ČR

13.7.2015 UNL Česká Kubice.JPGÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Česká Kubice, Dolní Folmava 13.7.2015 15:21:51
V České Kubici hasiči z Domažlic odstranili pomocí sorbentu olej uniklý v důsledku technické závady na turbu z dodávkového auta.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR

Okres Klatovy

13.7.2015 DN Novákovice.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Lomec, Novákovice 13.7.2015 8:52:56
U Novákovic hasiči z Klatov zajistili místo nehody dvou osobních aut a opatřili je proti požáru. Vozidla se nacházela v příkopu v poloze na kolech. Dvě zraněné osoby odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči pomohli naložit vozidla na odtahovou službu a místo nehody uklidili. Provozní kapaliny z vozidel neunikly. Policii asistovali při došetřování nehody.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Sušice, nábřeží Jana Seitze 13.7.2015 9:50:01
V Sušici došlo při výkopových pracích k poškození středotlakého plynového potrubí. Místo zajistili profesionální i dobrovolní hasiči proti vstupu nepovolaných osob. Na místo se dostavili technici RWE, kteří potrubí zaškrtili pomocí svorky, tím zamezil dalšímu úniku plynu do ovzduší. Po tomto již detekční přístroje nezaznamenaly v ovzduší nebezpečné látky.

Stanice Sušice, Sušice AMDS, SMS, © (V)
Policie ČR, Obecní policie, Plynárenská pohotovostní služba

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Nýrsko, Tylova 13.7.2015 13:54:31
Jednotky HZS Klatovy a SDH Nýrsko vyjely k nahlášenému úniku nebezpečné látky do řeky. Hasiči zjistili, že se nejedná o ropné látky, ale o vodou ředitelnou barvu bez vlivu na životní prostředí spláchnutou do kanalizace.

Stanice Klatovy(L), Nýrsko PG,AMDS,SMS (O/H)
Policie ČR

POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Klatovy, ul. 5. května 13.7.2015 16:57:38
V důsledku technické závady došlo v Klatovech na čerpací stanici k požáru za chladícím boxem. Požár se obešel bez zásahu jednotek PO, na místo vyjel pouze vyšetřovatel příčin požárů. Předběžně se škody pohybují kolem do 1 tisíc korun.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Strážov, Krotějov 13.7.2015 22:45:35
Do obce Krotějov byly vyslány jednotky HZS Klatovy a SDH Strážov zlikvidovat požár po nedohašeném pálení v blízkosti chatky a lesa. Následně jako posila vyjela i jednotka SDH Nýrsko. Požár se obešel beze škod. Více informací k události zde.

Stanice Klatovy(L), Stanice Plzeň Košutka (L), Nýrsko PG,AMDS,SMS (O/H), Strážov SMS, AMDS, ©
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-jih

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Oselce, Kotouň 13.7.2015 12:29:16
V Kotouni hasiči z Nepomuku odstranili z okolí železničního přejezdu P188 rozlité mláto pomocí vysokotlakého proudu.

Stanice Nepomuk
Policie ČR

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Chotěšov, Týnec 13.7.2015 19:50:34
V obci Týnec byl nahlášen únik neznámých látek na hladinu rybníka. Na místo vyjely jednotky HZS Nýřany a SDH Chotěšov. Hasiči na místě zjistili, že se nejedná o olejovou skvrnu, ale jen zetlelé řasy a vodní rostliny. Hasiči je z hladiny sebrali.

Chotěšov © AMDS, SMS (H) , Stanice Nýřany

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Plzeň, Slovany, Východní Předměstí, 13.7.2015 13:20:43
V Plzni na Slovanech hasiči pomohli transportovat pacienta do sanitky.

Stanice Plzeň Slovany
Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Plzeň, Doudlevce, Heyrovského 13.7.2015 14:17:50
V Plzni vyhlásilo operační středisko poplach jednotce z PS Střed a vyslalo ji do ul. Heyrovského k požáru kuchyně. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jednalo o zahoření plastové části digestoře od ohřívajícího se jídla na sporáku, požár byl uhašen před příjezdem jednotky pomocí hasicího přístroje. Hasiči termokamerou překontrolovali zařízení i světlík, žádná skrytá ohniska nenalezli. Požár napáchal škody předběžně za 3,5 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na půl milionu.

Stanice Plzeň Střed, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

13.7.2015 DNDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Lobzy, Dlouhá 13.7.2015 15:28:05
V Plzni Lobzích hasiči z PS Střed zajistili místo nehody dvou osobních aut. V jednom z nich cestovaly dvě děti, které si stěžovaly na bolest hlavy. Hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc a následně je předali ZZS. Děti i řidičku odvezla ZZS do nemocnice s lehčím poraněním. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Plzeň, Bolevec 13.7.2015 18:32:38
V Plzni Bolevci na hrázi Seneckého rybníka hasiči z Košutky zlikvidovali požár hrabanky o rozloze cca 5x5 metrů. Použili vysokotlak. Požár se obešel beze škod.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

Okres Plzeň-sever
 
POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Pňovany 13.7.2015 13:53:12
V Pňovanech místní dobrovolní hasiči zlikvidovali požár kompostu. Ke škodě nedošlo.

Pňovany © AMDS SMS
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Blatnice 13.7.2015 15:37:05
Za Nýřany v blízkosti čerpací stanice ONO ve směru na Blatnice došlo k čelnímu střetu dodávka do odstavené kamionové cisterny ADR s PHM. Cisterna přepravovala 20 tun ethanol benzin (Kemler kód 33, UN 3475). Nárazem došlo k devastaci čelní části dodávky. Uvnitř zdemolované kabiny zůstal zaklíněn řidič ve velmi vážném zdravotním stavu. Hasiči ho vyprostili za pomoci dvou navijáku, rozpěrných válců, hřebenového páčidla s řetězovým úvazkem a dvou rozpínáků. Řidiče se podařilo vyprostit až po bezmála půl hodině. Hasiči nadále spolupracovali se ZZS při ošetření, stabilizaci a transportu pacienta do sanitky. Z cisterny neunikla žádná látka, došlo pouze k promáčknutí jejího pláště. Řidič cisterny vyvázl bez zranění. Z dodávky unikly pohonné hmoty. Hasiči zamezili dalšímu úniku a kontaminovanou vozovku ošetřili pomocí sorbentu. Nehoda uzavřela provoz v obci na více než hodinu. Teprve až po odjezdu sanitky, vyšetření a zdokumentování nehody policií byla komunikace částečně zprůjezdněna. Hasiči asistovali při nakládání havarovaného vozidla na odtah, společně s ním naložili i kontaminovaný sorbent a polámané části dodávky. Na místě hasiči usměrňovali provoz až do ukončení zásahu.

Nýřany KANG, AMDS, SMS (V/O/H) , Stanice Nýřany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Manětín, Luková 13.7.2015 16:37:49
Mezi Lukovou a Domašínem zlikvidovali hasiči z Plas a Manětína požár hrabanky o rozloze cca 3x3 metry. Ke škodě nedošlo.

Manětín © SMS, AMDS, Stanice Plasy
Policie ČR

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Kostelec, Ostrov u Stříbra 13.7.2015 16:02:56
Na silnici mezi Ostrovem a Kostelcem hasiči ze Stříbra na žádost PČR zlikvidovali následky dopravní nehody - zametli sklo a odstranili pomocí sorbentu uniklou naftu.

Stanice Stříbro
Policie ČR

13.7.2015 požár dodávky D5 (1).JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Kladruby 13.7.2015 16:31:21
Jednotka ze Stříbra přejela rovnou od dopravní nehody mezi Kostelcem a Ostrovem k požáru osobního auta k čerpací stanici u 111. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Současně s ní vyjeli i dobrovolní hasiči z Kladrub. Vozidlo zaparkoval řidič nedaleko stojanu s LPG. Posádka vozidla stihla vystoupit a vynést několik zavazadel. Pak už plameny pohltili celé vozidlo. Z nádrže začaly unikat pohonné hmoty, které se také vznítily. Při příjezdu hasičů šlehaly z vozu a okolí vysoké plameny. Na likvidaci hasiči nasadili vysokotlak a 1C proud s pěnou. Po likvidaci požáru hasiči pomohli naložit vrak na odtahovou službu. Požár napáchal škody předběžně za 250 tisíc korun. Místo události si převzala PČR, hasiči ze Stříbra byli rovnou odveleni k další dopravní nehodě.

Stanice Tachov(L), Kladruby (TC) AMDS,SMS, ©, Stanice Stříbro
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Bor, Holostřevy 13.7.2015 18:25:17
Od požáru na čerpací stanici u 111. km D5 přejela jednotka ze Stříbra k dopravní nehodě osobního auta mezi obce Bor a Holostřevy. Hasiči dvěma zraněným poskytli předlékařskou pomoc a následně je pomohli naložit do sanitky. Z auta nevytékaly žádné provozní náplně. Odtah si zajistila řidička. Po dohodě s PČR se jednotka vrátila zpět na základnu.

Stanice Stříbro
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Bezdružice, Křivce 13.7.2015 20:15:16
U obce Křivce poblíž rekreačního zařízení zlikvidovaly jednotky HZS Stříbro a SDH Konstantinovy Lázně požár hrabanky o rozloze cca 4x4 metry. Ke škodě nedošlo.

Konstantinovy Lázně AMDS,SMS, ©, Stanice Stříbro
Policie ČR, Podniky, firmy

vytisknout  e-mailem