HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 17. dubna 2016

SVODOkres Klatovy

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Hartmanice, Dobrá Voda 17.4.2016 9:27:05
V neděli 17. dubna 2016 v půl desáté dopoledne vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám HZS Sušice a Správy NP Šumava a vyslalo je mezi Přední a Zadní Paště k požáru lesa. Před jejich příjezdem se o uhašení požáru pokoušeli oznamovatelé. Těžká zásahová technika PO se až k ohnisku nedostala, hasiči museli vytvořit cca 100 metrů dlouhé hadicové vedení. Požárem zasaženou plochu hasiči obkopali a důkladně prolili vodou. Oheň na stromech nenapáchal žádnou škodu, zasažena byla pouze hrabanka.

Správa NP Šumava Vimperk Stanice Sušice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Kašperské Hory, Dlouhá 17.4.2016 13:57:31
Do Kašperských Hor otevřít dveře RD pro ZZS vyslalo operační středisko hasiče ze Sušice, společně s nimi vyjeli i místní dobrovolní hasiči. Dveře byly otevřeny ještě před příjezdem jednotek PO. Pacienta odvezla ZZS do nemocnice.

Stanice Sušice Kašperské Hory

POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Horažďovice, Strakonická 17.4.2016 18:12:45
V neděli 17. dubna 2016 v Horažďovicích na Strakonické došlo pravděpodobně samovznícením odpadu k požáru skladovací haly v areálu firmy Rumpold. Další z možností příčin požáru je žhavý popel. Obdobný požár firmu zasáhl minulý rok v květnu (http://www.hzscr.cz/clanek/pozar-haly-v-arealu-firmy-rumpold-vhorazdovicich.aspx), poškodil celou halu a způsobil škody za více jak 1 milion korun. Tentokrát byl požár zpozorován relativně včas. I přes jeho rychlé šíření se podařilo hasičům ho zastavit v polovině celkové plochy haly. Škody se pohybují kolem půl milionu korun, poškozena byla střešní konstrukce a elektroinstalace. S požárem bojovalo 5 jednotek PO (místní profesionální i dobrovolní hasiči posíleni o jednotky HZS Klatovy, SDH Malý Bor a Velké Hydčice), s likvidací požáru pomáhali zaměstnanci společnosti, kteří bagrem rozkrývali vrstvy odpadu a hasiči je postupně prolévali pěnou. K ohrožení obyvatel Horažďovic nedošlo, vzhledem k dobrým rozptylovým podmínkám a tomu, že kouř šel z města ven, nebylo potřeba přijímat další opatření.

Stanice Klatovy Stanice Horažďovice Horažďovice Malý Bor Velké Hydčice

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT NADMĚRNÉHO PACIENTA; Plzeň, Východní Předměstí, Lindauerova 17.4.2016 14:20:11
V Plzni Lindauerově ulici hasiči z PS Střed pomohli ZZS transportovat pacienta do sanitky.

Stanice Plzeň Střed

PLANÝ POPLACH-PLANÝ POPLACH; Plzeň, Doubravka, Mohylová 17.4.2016 16:40:45
V Plzni vyslalo operační středisko jednotku z PS Střed na Doubravku, kde byl v ulicích cítit zápach po chemikáliích. Na místě hasiči od PČR zjistili, že v této čtvrti probíhá čištění kanalizace, na které jsou použity prostředky specifického zápachu. Detekční přístroje nenaměřily žádné nebezpečné koncentrace.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-jih

17.4.2016 DN Měcholupy (PJ 8.06).JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Měcholupy 17.4.2016 8:06:40 
V neděli 17. dubna 2016 pár minut po osmé hodině ráno vyslalo operační středisko hasiče z Nepomuku do Měcholup k dopravní nehodě dvou osobních aut. Celkem ve havarovaných vozidlech cestovalo pět osob. Hasiči překontrolovali jejich zdravotní stav, dvěma lehce zraněným pak poskytli předlékařskou pomoc. Komunikace byla po celou dobu neprůjezdná, provoz hasiči usměrňovali kyvadlově přes obecní komunikaci. Odtahové službě asistovali při nakládání nepojízdných aut. Na likvidaci uniklých provozních kapalin hasiči spotřebovali 10 kg sorbentu.

Stanice Nepomuk

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Stod 17.4.2016 14:52:14 
Mezi obcemi Stod a Chotěšov jednotky HZS Nýřany a SDH Stod zlikvidovaly následky nehody osobního auta, které skončilo v poli. Ve vozidle cestovaly tři osoby, všechny vyvázly bez zranění. Provozní kapaliny neunikly.

Stod Stanice Nýřany

17.4.2016 P OA Blovice (PJ 17.30).JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Blovice, Bělohrobského 17.4.2016 17:33:01
Hasiči z Nepomuku byli povoláni do Blovic k požáru osobního auta, společně k události vyjeli i místní dobrovolní hasiči. Požár se podařilo zlikvidovat řidiči před příjezdem jednotek, hasiči již jen ochlazovali motor. Požár napáchal škody předběžně za 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 55 tisíc. Požár pravděpodobně zavinila technická závada.

Stanice Nepomuk Blovice

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plasy 17.4.2016 21:09:02
V Plasích hasiči zajistili místo nehody osobního auta a opatřili ho proti požáru. Řidič si hasičům stěžoval na bolesti, povolali tedy na místo ZZS a do jejího příjezdu o pacienta pečovali. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Plasy

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Volduchy 17.4.2016 7:39:26
U 55. kilometru dálnice D5 ve směru Praha - Plzeň se převrátil kamion na bok do příkopu. Při příjezdu jednotky HZS Rokycany se řidič nacházel mimo kabinu, vyvázl bez zranění. Bezpečnost provozu na místě události zabezpečila SSÚD šipkou. Hasiči provizorně opravili poškozenou přepouštěcí hadici mezi nádržemi a uniklou naftu zasypali sorbentem. Místo události si převzala PČR.

Stanice Rokycany

17.4.2016 DN Němčovice (RO 12.18).JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Němčovice 17.4.2016 12:18:00
Na křižovatce silnice II/232 Libnín - Němčovice hasiči z Radnic zajistili místo nehody dvou osobních aut. Havarovaná vozidla odtlačili ke krajnici, aby nepřekážela silničnímu provozu, a zametli střepy. O dvě zraněné osoby se postarala ZZS.

Stanice Radnice

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Rokycany, Nové Město, Boženy Němcové 17.4.2016 16:38:29
V Rokycanech hasiči zlikvidovali požár papíru v plastovém kontejneru. Požár se obešel beze škod.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Bor 17.4.2016 12:43:42 
U obce Bor se převrátilo osobní auto na bok. Hasiči z Tachova po vyšetření nehody policií převrátili vozidlo pomocí navijáku zpět na kola a zasypali uniklý olej sorbentem. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Tachov

vytisknout  e-mailem