HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 18. června 2015

SVOD

 

 

 

Okres Domažlice

18.6.2015 DN Holýšov.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Holýšov, Jiráskova třída 18.6.2015 16:37:14
V Holýšově se na křižovatce ulic Jiráskova třída a Nádražní střetlo osobní auto s kamionem. K nehodě vyjeli místní hasiči a jednotka ze Staňkova. Hasiči odpojili AKU a zasypali uniklý olej sorbentem. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Staňkov, Holýšov PG+S, AMDS,SMS (V/O)
Policie ČR

Okres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Čachrov 18.6.2015 8:20:25
Jednotka Správy NP a CHKO Šumava zajistila místo nehody motorkáře, který havaroval poblíž Javorné. Zraněnému motorkáři poskytli předlékařskou péči.

Správa NP a CHKO Šumava Vimperk -Jk

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Hejná 18.6.2015 12:27:35
V obci Hejná hasiči z Horažďovic pomohli ZZS transportovat pacientku do sanitky.

Stanice Horažďovice
Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Svéradice 18.6.2015 13:43:57
Za Svéradicemi ve směru na Lnářský potok u odbočky na Slatinu hasiči z Horažďovic odstranili ulomenou větev, která se zapírala o strom. Místní zemědělci s odstraněním větve pomohli.

Stanice Horažďovice
Policie ČR

18.6.2015 požár sklepa Stod.jpgOkres Plzeň-jih

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Stod, Nádražní 18.6.2015 1:20:07
Do Stoda k nahlášenému požáru ve sklepním prostoru administrativně-bytového objektu vyjely jednotky HZS Nýřany, místního SDH a SDH Chotěšov. Hasiči vnikli do silně zakouřeného objektu a ve sklepních prostorech jedním C proudem zlikvidovali požár barev a rozpouštědel. Z objektu hasiči evakuovali 5 osob, pro zajištění tepelného komfortu jim hasiči poskytli přikrývky. Nikdo z nich nebyl zraněn. Zakouřené prostory hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Příčinu požáru prošetřuje PČR.

Chotěšov © AMDS, SMS (H) , Stod AMDS, SMS, Stanice Nýřany, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Nepomuk, Na Vinici III. 18.6.2015 5:48:29
V Nepomuku u polikliniky hasiči zasypali sorbentem cca 150 metrů dlouhé olejové skvrny.

Stanice Nepomuk
Policie ČR

 

18.6.2015 požár Blovice.jpgPOŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Blovice, Hradišťská Lhotka 6 18.6.2015 6:56:03
Do obce Hradišťská Lhotka k požáru balíků sena pod montovanou halou vyslalo operační středisko jednotky HZS Nepomuk, SDH Blovice a SDH Spálené Poříčí. Majitel firmy vyvážel traktorem s čelním nakladačem zasažené balíky na volné prostranství, kde je hasiči rozebírali a prolévali vysokotlakým proudem. Majiteli byl nařízen dohled nad požářištěm po dobu osmi hodin. Požár napáchal škody předběžně za 150 tisíc, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc. Došlo k samovznícení.

Stanice Nepomuk, Blovice PG,SMS,AMDS (O/H) , Spálené Poříčí PG,SMS,AMDS, Hradišťská Lhotka, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

18.6.2015 UNL Nepomuk.JPGÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Nepomuk, náměstí Augustina Němejce 18.6.2015 7:09:08
V Nepomuku hasiči pomocí sorbentu odstranili olejovou skvrnu, která se táhla z náměstí A. Němejce ve směru k poliklinice až po kruhovou křižovatku.

Nepomuk PG,SMS,AMDS

 

18.6.2015 DN Merklín.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Merklín 18.6.2015 8:45:08
Hasiči ze Staňkova vyjeli mezi Merklín a Zemětice k dopravní nehodě osobního auta, které se převrátilo do příkopu na střechu. Ve voze cestovala pouze jedna osoba, hasiči ji předali do péče ZZS. Hasiči po dobu zásahu a policejního vyšetřování na místě řídili dopravu. Po příjezdu odtahové služby pomohli vozidlo převrátit zpět na kola a naložit. Uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sorbentem.

Stanice Staňkov
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Nepomuk, Dvorec, U Trati 18.6.2015 16:31:44
Ve Dvorci hasiči z Nepomuku zlikvidovali pomocí sorbentu asi 4x4 metry velkou olejovou skvrnu.

Stanice Nepomuk
Policie ČR

Okres Plzeň-město

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň, Jižní Předměstí, Erbenova 18.6.2015 18:26:54
V Plzni se na křižovatce ulic Žižkova a Erbenova střetlo osobní auto s cyklistkou. K nehodě vyjeli hasiči z PS Střed. Zásah jednotky nebyl na místě potřeba.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

18.6.2015 DN Horní Bříza 2.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Horní Bříza, Třemošenská 18.6.2015 7:05:19
Hasiči z Košutky vyjeli do Horní Břízy k dopravní nehodě dvou osobních aut. Vozidla se čelně střetla za viaduktem. Hasiči poskytli dvěma zraněným předlékařskou péči. Po příjezdu ZZS spolupracovali dále při ošetření zraněných. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Místo události si převzala PČR.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Třemošná, Záluží 18.6.2015 13:27:03
Za Zálužím ve směru na Horní Břízu hasiči z Košutky zajistili místo nehody osobního auta. Vozidlo se převrátilo přes střechu a skončilo mimo komunikaci. Hasiči spolupracovali se ZZS při ošetření dvou zraněných - jedna z nich zůstala na místě události, druhou odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči po dobu zásahu na místě řídili dopravu jedním pruhem kyvadlově. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Chotíkov 18.6.2015 19:47:06
U Chotíkova hasiči z Košutky odstranili z vozovky padlý strom.

Stanice Plzeň Košutka (L)

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Nýřany 18.6.2015 21:05:01
Na poli za Nýřany hasiči zlikvidovali vysokotlakem požár vraku osobního auta. Požár se obešel beze škod. O likvidaci shořelého vozu se postará obec.

Stanice Nýřany
Policie ČR

Okres Rokycany

18.6.2015 požár Těně.JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Těně 18.6.2015 1:25:14
V obci Těně zlikvidovaly jednotky HZS Rokycany, SDH Cheznovice a SDH Strašice požár dřevěného přístřešku s posezením a se zaparkovanou motorkou. Na rodinný dům v těsné blízkosti se oheň nerozšířil. Nad objektem ohořely dráty elektrického vedení, následkem toho vypadl proud v celé obci. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun. Pravděpodobně požár vznikl v důsledku technické závady na motorce.

Stanice Rokycany, Cheznovice ©, AMDS, SMS, Těně AMDS, SMS, Strašice © SMS, AMDS P
olicie ČR, Pohotovostní služba el. rozvodných závod

18.6.2015 DN Střapole.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ŽELEZNIČNÍ; Bušovice, Střapole 18.6.2015 9:24:19
Do Střapole k železniční dopravní nehodě vyjely jednotky HZS Radnice, HZS Rokycany a SŽDC Plzeň. Na přejezdu P454 vjela dodávka pod vlak. Vlak zůstal po nárazu na kolejích pres přejezd, dodávka skončila uprostřed vozovky. Ve vlaku cestovalo 34 cestujících, všichni vyvázli bez zranění. Většinou se jednalo o děti, které jely do školy. V dodávce cestoval pouze řidič, ani ten nebyl zraněn. Nehoda zastavila trať. Cestujícím vlaku ČD zajistili náhradní dopravu.

Stanice Rokycany, SŽDC Plzeň, Stanice Radnice
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

18.6.2015 UNLÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Rokycany, Nové Město, Pražská 18.6.2015 12:43:37
V Rokycanech vyjeli hasiči k úniku neznámé mastné látky do Klabavy. Průzkumem hasiči zjistili na hladině mastný film. Na soutoku u fotbalového stadionu hasiči nainstalovali nornou stěnu. Následně bylo zjištěno, že se jedná o neropné tuky, které unikly z rolbové jámy u zimního stadionu. I zde hasiči postavili pomocí sorpčních hadů a deček provizorní stěnu a zasypali hladinu sorbentem. Po 19. hodině hasiči překontrolovali stav, na řece již nezjistili žádné skvrny, hasiči tedy sebrali sorbent a zlikvidovali nornou stěnu u fotbalového hřiště. O rozebrání norné stěny u zimního stadionu se postaraly místní děti. Zajistila je PČR.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Org. životního prostředí (ČIŽP atd.)

18.6.2015 UNL Zbiroh.JPGÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Zbiroh, Zámostí 18.6.2015 12:57:23
Do Zbiroha operační středisko vyslalo jednotky HZS Rokycany a místního SDH k úniku neznámé látky z kanalizace Zbirožského potoka. Průzkumem zjistili, že se jednalo o odpadní vodu ze septiku. Společně s PČR jednotky monitorovali tok a nalezli zdroj úniku. Policie si převzala viníka, který čerpadlem přečerpával odpadní vodu do kanálu. Jednotky se vrátily na základnu.

Stanice Rokycany, Zbiroh ©,SMS,AMDS (V/O/H)
Policie ČR

Okres Tachov

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Stříbro 18.6.2015 13:35:56
Profesionální a dobrovolní hasiči ze Stříbra zlikvidovali ve spolupráci s SÚS asi 2 kilometry dlouhou skvrnu nafty, která unikla z poškození nádrže NA. Skvrna se táhla od Stříbra do Milíkova.

Stříbro AMDS, SMS, Stanice Stříbro
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Stříbro 18.6.2015 18:31:38
Ze Stříbra vyjeli hasiči ve směru na Ostrov, kde se převrátilo osobní auto na střechu. Při nehodě došlo ke zranění řidičky osobního vozidla, v době příjezdu jednotky byla mimo vozidlo. Hasiči jí poskytli předlékařskou péči. Následně si jí převzala do péče ZZS. Provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili provoz.

Stanice Stříbro
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

vytisknout  e-mailem