HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 25. května 2015

SVOD

Okres Domažlice

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Kdyně, Prapořiště 25.5.2015 18:42:59
V Prapořišti pravděpodobně v důsledku technické závady shořelo osobní auto. Požár následně poničil i cca 15 tújí v blízkosti. Požár zlikvidovali pomocí vysokotlaku hasiči z Domažlic. Předběžně se škody vyšplhaly na 85 tisíc korun.Stanice Domažlice(L), Prapořiště AMDS, SMS
Policie ČR

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Sušice, Sirkařská 25.5.2015 10:03:18
V Sušici byli hasiči požádáni ZZS o pomoc při transportu pacienta do sanitky. Během ukládání do vakuové matrace se pacientovi razantně přitížilo, bylo nutné okamžitě zahájit resuscitaci. Po zhruba 40 minutách resuscitace lékař konstatoval smrt.

Stanice Sušice
Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Čachrov, Javorná 25.5.2015 13:00:37
V obci Javorná dobrovolní hasiči ze Železné Rudy pomohli ZZS s transportem pacienta do sanitky.

Železná Ruda PG, AMDS, SMS (O/H)
Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-jih

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Čížkov, Zahrádka 25.5.2015 14:28:03
V obci Zahrádka hasiči z Nepomuku pomohli ZZS s transportem pacienta do sanitky.

Stanice Nepomuk
Zdravotnická záchranná služba

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Dobřany 25.5.2015 19:23:15
Na 84. km dálnice D5 došlo k drobné nehodě dodávky a kamionu. Nehodu šetřila PČR. Jednotka PO z Nýřan byla odvolána zpět na základnu při cestě k zásahu, jednotka ze Slovan, která na místo přijela, nebyla na místě potřeba, na pokyn PČR také odjela zpět na základnu.

Stanice Plzeň Slovany, Stanice Nýřany
Policie ČR

Okres Plzeň-město

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Letkov 25.5.2015 2:35:46
Na dálnici D5 u 70. kilometru ve směru na Prahu se střetla dvě nákladní auta. Jeden z řidičů vyvázl bez zranění, druhého lehce zraněného řidiče hasiči ošetřili, řidič odmítl na místo povolat ZZS. Havarovaná auta zablokovala jeden jízdní pruh. Hasiči ze Slovan zlikvidovali pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny. Místo nehody označila SSÚD šipkou.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Jižní Předměstí, Sukova 25.5.2015 10:51:12
V Plzni Sukově ulici se střetla dvě nákladní auta. Nehoda si vyžádala jedno lehčí zranění. Z kamionů neunikly provozní kapaliny. Po zajištění místa události a protipožárním opatření se jednotka vrátila na základnu.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY, Z HLOUBKY; Plzeň, Doubravka 25.5.2015 16:20:09
Na žádost ZZS vyjeli hasiči z Košutky a ze Středu na Doubravku k záchraně osoby. O osobu se v době příjezdu jednotek starala ZZS.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Úterý, Olešovice 25.5.2015 8:05:20
V obci Olešovice uniklo malé množství kapalin ze splaškové kanalizace do vodoteče u rybníka. Hasiči z Košutky látku z hladiny sebrali pomocí sorbentu. Životní prostředí poškozeno nebylo. Místo události si převzal starosta obce.

Stanice Plzeň Košutka (L)

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Horní Bříza, Třída 1. máje 25.5.2015 13:18:27
Na žádost PČR vyjeli hasiči z PS Košutka do Horní Břízy otevřít uzavřené prostory. Dveře byly otevřeny před příjezdem jednotky. Hasiči asistovali PČR při vytyčení uzavřeného prostoru pro veřejnost. Následně se na pokyn PČR vrátili na základnu.

Stanice Plzeň Košutka (L)

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Kozojedy, Borek 25.5.2015 16:27:21
Na konci obce Borek u Korojed na Severním Plzeňsku hasiči z Plas ve spolupráci s dobrovolnou jednotkou z Kralovic zlikvidovali asi 50 metrů dlouhou olejovou skvrnu. Nebezpečný úsek vozovky označila SÚS příslušnými značkami.

Kralovice KANG, AMDS, SMS, Stanice Plasy
Policie ČR

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Rokycany, Nové Město, Pod Ohradou 25.5.2015 12:06:10
V Rokycanech hasiči vyjeli otevřít byt. Na místě již čekala PČR. Ve chvíli, kdy si jednotka připravila nářadí na otevírání dveří, otevřel majitel sám. Byl v pořádku, pomoc ZZS nepotřeboval.

Stanice Rokycany
Policie ČR

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Rokycany, Střed, Malé náměstí 25.5.2015 16:41:55
V Rokycanech vyjeli hasiči na Malé náměstí k úniku plynu. Prvotním průzkumem ani podrobným měřením těsnosti spojů nezaznamenali žádný únik. Dále překontrolovali přilehlé prostory a okolí budovy, ani zde nezaznamenali přítomnost nebezpečných látek. Místo události si převzali technici RWE.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Staré Sedliště, Nové Sedliště 25.5.2015 13:09:59
Na silnici II/198 za Novým Sedlištěm ve směru na dálnici na křižovatce se silnicí vedoucí na Lužnou havarovala dvě osobní vozidla. Uvnitř jednoho z nich cestovala nepohyblivá osoba. Tachovští hasiči ji pomohli přendat do jiného auta a vyprostili vozidlo z příkopu. Provozní kapaliny neunikly.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR 
 
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Kladruby 25.5.2015 19:34:00
U 113. kilometru dálnice D5 došlo k nehodě sportovního auta. Na místo vyslalo operační středisko jednotky HZS Stříbro a Tachova. Hasiči ze Stříbra při příjezdu na místo zjistili, že nehoda se obešla bez zranění, z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Jednotku z Tachova tedy operační středisko odeslalo zpět na základnu. Dle majitele osobního auta na vozidle vznikla několikamilionová škoda, jedná se dle jeho slov o prototyp Chevroletu. Místo události označila SSÚD šipkou.

Stanice Tachov(L), Stanice Stříbro

Středočeský kraj, okres Beroun

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Beroun, Cerhovice 25.5.2015 9:07:26
V pondělí 25. května 2015 krátce po deváté hodině ráno se na území Středočeského kraje u 41. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu stala hromadná dopravní nehoda kamionu a 5 osobních aut. U nehody zasahovali hasiči z Berouna a z Hořovic, z Plzeňského kraje jako mezikrajská výpomoc vyjely jednotky HZS Rokycany a SDH Zbiroh. Nehoda si vyžádala šest zraněných osob, z toho jedno zranění vážné. Mezi účastníky nehody byly i děti. Hasiči spolupracovali se ZZS při ošetření a transportu zraněných do přistavených sanitek. Přestože dálnice zůstala průjezdná jedním jízdním pruhem, vytvořily se dlouhé kolony. Řidiči byli prostřednictvím médií požádáni o to, aby místem projížděli se zvýšenou opatrností. Více informací od tiskového mluvčí HZS Středočeského kraje.

Stanice Rokycany, Zbiroh ©,SMS,AMDS (V/O/H)
Stanice Beroun, Stanice Hořovice - SČK
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

vytisknout  e-mailem