HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 26. května 2015

SVOD

Okres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Bělá nad Radbuzou, Smolov 26.5.2015 18:07:35
Za Smolovem ve směru na Rybník dobrovolní hasiči z Bělé nad Radbuzou porazili strom, který se nebezpečně nakláněl nad silnicí. Po dobu zásahu byla silnice uzavřena.

Bělá nad Radbuzou (H) ©,SMS,AMDS

Okres Klatovy

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY;Klatovy, Číhaň 26.5.2015 7:39:07
Do obce Číhaň k požáru komínu rodinného domu vyslalo operační středisko jednotky HZS Klatovy, SDH Kolinec a místního SDH. Při příjezdu na místo události již nedocházelo k plamennému hoření. Hasiči zjistili, že majitel místo čištění komína saze vypaloval. Případ hasiči vyřešili blokovou pokutou.

Stanice Klatovy(L), Čihaň ©, Kolinec AMDS, SMS, ©
Policie ČR

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Klatovy, Dukelská 26.5.2015 16:10:35
Hasiči za asistence Policie ČR vnikli do bytu, ze kterého se ozývalo volání o pomoc. Následně si pacientku převzala do péče ZZS.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Klatovy, Lažánky 26.5.2015 18:10:18
U obce Lažánky hasiči z Klatov uhasili požár odpadu a pneumatik na nepovolené skládce. Požár byl o rozsahu cca 2x2 metry, ke škodě nedošlo. Na likvidaci hasiči použili vysokotlaký proud.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Klatovy, Plzeňská 26.5.2015 18:23:24
V Klatovech u kruhového objezdu na Plzeňské hasiči odstranili z vozovky vysypaný písek. Místem události museli řidiči projíždět opatrně.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR

Okres Plzeň-jih

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Přeštice 26.5.2015 9:53:53
Za osadou Šeříků v katastru Přeštic ve směru na Vodokrty odstranili hasiči z vozovky zlomenou větev.

Stanice Přeštice(L)

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Spálené Poříčí, Vlkov 26.5.2015 9:56:20
V úterý 26. května 2015 pár minut před desátou hodinou dopoledne vyslalo operační středisko jednotky HZS Slovany a SDH Blovice za Vlkov ve směru na Spálené Poříčí k dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Osobní auto skončilo v příkopě, uvnitř vozu zůstal zaklíněný řidič, spolujezdec vyvázl s lehčím zraněním. Nákladní auto zůstalo stát napříč přes vozovku, jeho řidič vyvázl bez zranění. Při příjezdu jednotek se o těžce zraněného muže starala LZS a ZZS. Hasiči museli na jeho vyproštění použít hydraulické zařízení. ZZS neustávala v resuscitaci. Následně hasiči se zdravotníky společně transportovali do vrtulníku LZS. Po naložení havarovaných vozidel na odtahové služby hasiči odstranili z vozovky použitý sorbent kontaminovaný uniklými provozními kapalinami, rozbité sklo a polámané karoserie. Provoz na silnici I/19 byl po dobu zásahu a policejního vyšetřování zastaven, úplná uzavírka trvala zhruba 4 hodiny.

Stanice Plzeň Slovany, Blovice PG,SMS,AMDS (O/H)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO PŮDY; Nové Mitrovice, Planiny 26.5.2015 14:39:18
Jednotka z Nepomuku byla operačním střediskem vyslána do Planin zlikvidovat olej ve strouze. Když hasiči přijeli na místo, zjistili na vodě ve strouze černou látku. Pravděpodobně se jednalo o znečištění vody v důsledku tlení dřeva v mokré zemině, látka nevykazovala žádné nebezpečné příznaky.

Stanice Nepomuk
Policie ČR

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Plzeň, Valcha 139 26.5.2015 8:15:49
V Plzni na Valše hasiči z PS Střed odstranili z vozovky zlomený strom.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Křimice 26.5.2015 14:39:50
Hasiči SŽDC Plzeň museli na úseku mezi Plzní a Křimicemi z kolejiště odstranit několik poházených předmětů. Událost šetří Policie ČR.

SŽDC Plzeň

Okres Plzeň-sever

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Líně 26.5.2015 10:12:00
Mezi 87. a 88. kilometrem dálnice D5 za exitem Nová Hospoda ve směru na Prahu hasiči z PS Střed zlikvidovali pomocí sorbentu olejovou skvrnu. Místo označila SSÚD příslušnými dopravními značkami.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Myslinka 26.5.2015 18:42:54
V Myslince shořela částečně vyzděná kůlna se dřevěnou střechou, která stavebně navazovala na rodinný dům. K požáru vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Nýřan a jednotka SDH Města Touškova. Na likvidaci požáru hasiči nasadili 1 C proud, rodinný dům se jim podařilo uchránit. V kůlně shořelo několik strojů. Předběžně požár napáchal škody za 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 150 tisíc. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Nýřany KANG, AMDS, SMS (V/O/H) , Kozolupy ©, AMDS, SMS, Město Touškov ©, AMDS, SMS, Stanice Nýřany, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

Okres Tachov

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Tachov, Chodská 26.5.2015 11:10:54
V Tachově hasiči odstranili vzrostlý strom, který padl ze soukromé zahrady přes plot na chodník. Korunou byl jehličnan zavěšený do drátů el. vedení. Na likvidaci hasiči použili výškovou techniku.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR, Obecní policie
 

vytisknout  e-mailem