HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 29. prosince 2015

SVODOkres Domažlice

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Hostouň, Příkopy 29.12.2015 17:04:26
Kvůli nahlášenému požáru bytu v Hostouni operační středisko vyhlásilo poplach jednotkám HZS Domažlice, SDH bělá nad Radbuzou, SDH Poběžovice a místního SDH. Nakonec se ukázalo, že se jednalo o spálené potraviny v troubě, požár na zařízení bytu nenapáchal žádné škody. Zakouřené prostory bytu hasiči odvětrali.

Stanice Domažlice(L) Bělá nad Radbuzou (C/P) ©,SMS,AMDS Hostouň SMS,AMDS, © (U/P) Poběžovice SMS,AMDS, PG+S (U/V/P)

Okres Klatovy

29.12.2015 DN Nová HůrkaDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Prášily, Nová Hůrka 29.12.2015 9:40:28
Mezi Skelnou a Novou Hůrkou v oblasti zvaném Hejhal se na kluzké vozovce střetla dvě osobní auta, která následně skončila v příkopech na opačných stranách silnice. Na tísňovou linku bylo při nahlašování události uvedeno, že při nehodě došlo ke zranění pěti osob. Operační středisko na místo vyslalo jednotky HZS Sušice, SDH Železná Ruda a Správy NP Šumava. Dále se na místo dostavila i Horská služba. Při příjezdu první jednotky již nikdo z posádky neseděl ve vozidlech, tři dospělí i dvě děti se pohybovali okolo. Nejmenší chlapec utrpěl povrchová poranění na krku a stěžoval si na mírnou bolest. Hasiči SNP ho ošetřili, ostatní účastníky nehody prohlédli a předali k dalšímu ošetření ZZS. Všechna zranění byla lehčího charakteru. Hasiči opatřili vozidla proti požáru a uklidili ze silnice střepy. Z havarovaných vozidel neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Sušice Správa NP a CHKO Šumava Vimperk -Jk AMDS Železná Ruda PG, AMDS, SMS (C/Z/U/H/P)

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Horažďovice, Hornická 29.12.2015 12:06:56
V Horažďovicích hasiči otevřeli byt, ze kterého se ozývalo volání o pomoc, a asistovali ZZS při ošetření pacientky a transportu do sanity.

Stanice Horažďovice

Okres Plzeň-město

29.12.2015 DN OA x TRAM Plzeň, Gerská.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň, Východní Předměstí, Koterovská 29.12.2015 10:06:53
V Plzni se na křižovatce ulic Koterovská a Blatenská vjelo osobní auto do cesty tramvaji. Při příjezdu hasičů ze Slovan se spolujezdkyně nacházela mimo vozidlo, řidič zůstal uvnitř zaklíněn. Hasiči ho bez použití hydraulického zařízení dostali ven a předali jeho i paní do péče ZZS. Řidič tramvaje i všichni cestující vyvázli bez újmy na zdraví. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Plzeň Slovany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY, Z HLOUBKY; Plzeň, Skvrňany, Macháčkova 29.12.2015 14:34:44
V Plzni Skvrňanech hasiči z PS Střed zachránili z prostoru stupaček v panelovém domě malé kotě, předali ho v pořádku majiteli.

Stanice Plzeň Střed

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY, Z HLOUBKY; Plzeň, Severní Předměstí, Nad ZOO 29.12.2015 15:38:59
Další kočku zachraňovali hasiči - lezci z CPS Košutka v Plzni Nad ZOO z vysokého stromu.

Stanice Plzeň Košutka (L)

vytisknout  e-mailem