HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 3. března 2015

SVOD
Okres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Domažlice, Mířkov 3.3.2015 6:39:53
Za Mířkovem ve směru na Vidice hasiči ze Staňkova odstranili z vozovky vyvrácený strom.

Stanice Staňkov

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Klatovy, Sušice, Nádražní 3.3.2015 1:18:12
V Sušici došlo skrz strop k vytopení bytu. Hasiči uzavřeli hlavní uzávěr vody. Na místo se dostavil majitel bytu, z něhož voda unikala, jednalo se o vodu z bojleru.

Stanice Sušice
Policie ČR, Obecní policie

Okres Plzeň-jih

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň-jih, Dobřany, Vodní Újezd 3.3.2015 5:09:46
Za Dobřany ve směru na Vodní Újezd hasiči z Přeštic převrátili havarované vozidlo z boku na kola a odpojili AKU. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Přeštice(L)
Policie ČR

Plzeň-jih, Chotěšov, Dobřanská 3.3.2015 7:27:36
V Chotěšově místní dobrovolní hasiči zlikvidovali z vozovky olejovou skvrnu. Provozní kapaliny unikly v důsledku DN z OA.

Chotěšov © AMDS, SMS (H)

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň-jih, Kotovice 3.3.2015 17:49:10
Jednotky HZS Nýřany, SDH Chotěšov a Stod zlikvidovali u Kotovic požár trávy na nepovolené skládce odpadu. Požár se obešel beze škod.

Chotěšov © AMDS, SMS (H) , Stod AMDS, SMS, Stanice Nýřany
Policie ČR

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Plzeň-město, Starý Plzenec, Jiráskova 3.3.2015 12:46:11
Ve Starém Plzenci místní dobrovolní hasiči odčerpali vodu ze zatopeného sklepa.

Starý Plzenec PG,SMS,AMDS

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Plzeň-sever, Úherce 3.3.2015 5:20:15
U 94. km dálnice D5 havarovalo osobní auto. K nehodě vyjeli hasiči z Nýřan. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu. Na ošetření povrchu dálnice si velitel zásahu vyžádal SSÚD.

Stanice Nýřany
Policie ČR

3.3.2015 DN Kaznějov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň-sever, Kaznějov 3.3.2015 9:43:43
Jednotku z Plas vyslalo operační středisko do Kaznějova k dopravní nehodě kamionu a osobního auta se zraněním. Hasiči překontrolovali zdravotní stav řidiče OA, ZZS si ho převzala do péče, následně byl převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice. Při nehodě unikl motorový olej a chladicí kapaliny. Na likvidaci použili hasiči 10 kg sorbentu. Po vyšetření nehody a naložení osobního vozidla na odtahovou službu jednotka provedla úklid komunikace od střepů a plastových úlomků. Nákladní vozidlo odjelo po vlastní ose.

Stanice Plasy
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-sever, Kožlany 3.3.2015 12:49:49
Do Kožlan před budov STK k požáru osobního auta vyslalo operační středisko jednotky HZS Plasy, SDH Kralovice a místní hasiče. Požár hasiči zlikvidovali vysokotlakým proudem. Na budovu se oheň nerozšířil. Požár napáchal škody za 4 tisíce korun. Požár pravděpodobně vznikl v důsledku technické závady.

Kožlany SMS, AMDS, ©, Kralovice KANG, AMDS, SMS, Stanice Plasy, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

Okres Tachov

3.3.2015 DN Alfrédov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Tachov, Kostelec 3.3.2015 5:30:00
Za Ostrov u Stříbra ve směru na Kostelec vyslalo operační středisko hasiče ze Stříbra k dopravní nehodě osobního auta. Cestou k zásahu zastavili u dalších dvou nehod, v obou případech sjela vozidla do příkopu, cestující vyvázli bez zranění, z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Po zjištění situace u obou nehod hasiči dál pokračovali k původní nehodě mezi Beraním Dvorem a Alfrédovem, kde narazilo osobní auto do stromu a skončilo ve srázu pod úrovní vozovky. Hasiči ve spolupráci se ZZS vyprostili těžce zraněnou osobu, asistovali při jejím ošetření a pomohli ji transportovat do vrtulníku LZS. Do odletu vrtulníku se zraněnou osobou byla silnice zcela uzavřena. Z vozidla neunikly žádné provozní náplně. Po dobu zásahu a policejního vyšetřování hasiči nasvicovali okolí nehody. Při zpáteční cestě hasiči pomohli vyprostit dvě vozidla, které nezávisle na sobě skončila v příkopě. Bez zranění i úniku PHM. O stavu vozovky velitel zásahu informoval SÚS.

Stanice Stříbro
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

3.3.2015 Požár Tachov
POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Tachov, Hornická 3.3.2015 23:08:47
V Tachově vyjeli místní profesionální i dobrovolní hasiči do ulice Hornická k točně autobusů k požáru osobního auta před řadovými garážemi. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým proudem. Požár poničil motorovou část a interiér vozidla, napáchal škody předběžně za 80 tisíc korun. Vzhledem k podezření na trestný čin jsou další informace k události v kompetenci policie.

Stanice Tachov(L), Tachov SMS, AMDS
Policie ČR

vytisknout  e-mailem