HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 3. června 2015

SVOD

Okres Domažlice

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Holýšov 3.6.2015 7:21:53
Do Holýšova k požáru stohu vyslalo operační středisko jednotky HZS i SDH Staňkov a místního SDH. Požár zasáhl balíky staré slámy v prostoru cca 10x10 metrů. Hasičům se podařilo zabránit ohni rozšířit se do nedalekého lesa. Na pokyn majitele slámy se nechaly balíky kontrolovaně vyhořet, majitel si zajistil techniku na rozhrnutí. Požár napáchal škody předběžně za 18 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se odhadují na 20 tisíc. Příčina vzniku požáru se prošetřuje.

Stanice Staňkov, Holýšov PG+S, AMDS,SMS (V/O), Staňkov ©,SMS,AMDS (H), Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR, Podniky, firmy

Okres Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Dlažov, Buková 3.6.2015 9:13:48
Jednotka z Klatov vyjela do Bukové k nahlášenému úniku plynu. Plyn unikal z poškozeného plynovodu. Hasiči vymezili nebezpečnou zónu. Pracovníkům plynáren se podařilo únik plynu zastavit. Před čtvrt na 11 byl provoz v obci obnoven.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, Trhová 3.6.2015 15:28:52
V Horažďovicích hasiči otevřel byt s poškozeným zámkem, ve kterém byl puštěný plynový sporák. Ke spálení potravin ani úniku nebezpečného plynu nedošlo.

Stanice Horažďovice
Obecní policie

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Velhartice, Nemilkov 3.6.2015 18:06:46
Za Nemilkovem ve směru na Čachrov jednotky HZS Klatovy, SDH Velhartice a místního SDH zlikvidovali požár hrabanky a křovin na ploše cca 10 x 10 metrů. Požár nenapáchal žádné škody.

Stanice Klatovy(L), Nemilkov AMDS, SMS, Velhartice AMDS, SMS, ©
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Sušice 3.6.2015 19:41:57
V Sušici mezi Šajnostovo Zátiším a Petráškovo školkou hasiči zlikvidovali požár pařeru a starého stromu. Oheň se rozšířil od ohniště. Požár se obešel beze škod. Zástupci Městských lesů byl nařízen dohled nad požářištěm.

Stanice Sušice
Policie ČR

Okres Plzeň-jih

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Nezdice 3.6.2015 8:26:31
Za Nezdicemi ve směru na Zelené hasiči z Přeštic odstranili zlomenou větev hrozící pádem na nově opravenou sochu Sv. Vojtěcha.

Stanice Přeštice(L)

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Nepomuk, Na Daníčkách 3.6.2015 12:37:13
V Nepomuku hasiči zlikvidovali z vozovky olej, který unikl v důsledku poškození hadice traktoru. Na likvidaci hasiči spotřebovali asi 30 kg sorbentu.

Stanice Nepomuk
Policie ČR

101POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Borovno 3.6.2015 13:18:23
Ve středu 3. června 2015 kolem čtvrt na dvě hodiny odpoledne vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám HZS Rokycany, SDH Mirošov a Spálené Poříčí a vyslalo je za Borovno ve směru na Míšov. Na kopci za Borovnem pravděpodobně v důsledku technické závady začalo hořet v motorovém prostoru autobusu na plynový pohon. Řidič zpozoroval požár, zastavil u krajnice a společně s pedagogickým personálem odvedl všech 40 dětí do bezpečí. Celkem s nimi cestovalo sedm dospělých. Jednalo se o mladé fotbalisty, kteří cestovali do Jižních Čech na zápas. Požár měl rychlý rozvoj, celý autobus shořel během několika málo minut. Na střeše autobusu se nacházelo sedm zásobníků plynu. Naštěstí bezpečnostní systém při zaznamenání zvýšení teploty a tlaku uvnitř nádob zafungoval tak, jak měl, a došlo samovolnému upuštění plynu přes písty. Pár dětí si zachránilo svoje osobní věci, ty v zavazadlovém prostoru shořely, stejně tak batohy, které se ve snaze zachránit podařilo vyhodit z autobusu do příkopu. Žár kolem vozidla byl tak velký, že shořely i tato zavazadla. Hasiči po celou dobu monitorovali teplotu v zásobnících plynu a trvale je ochlazovali. Po vyšetření nehody policií hasiči pomocí jeřábu, který byl na místo povolán jako posila z Košutky, odtáhli vrak mimo silnici na polní cestu. Událost zcela zastavila provoz na hlavním tahu. Úplná uzavírka trvala něco kolem třech hodin, poté byl provoz puštěn kyvadlově jedním jízdním pruhem. Během odtahování autobusu se provoz opět zastavil, tentokrát uzavírka trvala asi 3 hodiny. Po odstranění autobusu na polní cestu hasiči opláchli silnici pomocí vysokotlaku. Konečný úklid je v kompetenci SÚS. Požár předběžně napáchal škody za 1/4 milionu korun. Zásah byl vzhledem k horkému počasí a sálavému teplu velmi fyzicky náročný. Dětem zajistil řidič autobusu náhradní dopravu.

Stanice Rokycany, Stanice Plzeň Košutka (L), Mirošov ©,SMS, AMDS, Spálené Poříčí PG,SMS,AMDS, Borovno ©, AMDS, SMS, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Neurazy, Soběsuky 3.6.2015 16:16:53
Jednotky HZS a SDH z Nepomuku vyjeli do obce Soběsuky k požáru stohu balíkové slámy, který dle svědeckých výpovědí zapálily děti. Požár poničil cca 40 ks slámy, škody se pohybují předběžně kolem 20 tisíc korun. Stoh se nechal kontrolovaně vyhořet, hasiči na místě dohlíželi, aby se oheň nikam nerozšířil.

Stanice Nepomuk, Nepomuk PG,SMS,AMDS, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

Okres Plzeň-město

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Černice, Bručná-jih, Písecká 3.6.2015 10:49:00
V Plzni u NC Černice došlo ke střetu osobního auta s chodcem. Na místo vyjela jednotka ze Slovan. Nehoda si vyžádala lehké zranění.

Stanice Plzeň Střed
Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Plzeň, Bolevec 3.6.2015 15:00:06
V Plzni Bolevci ve směru na Senec hasiči z Košutky zlikvidovali požár lesní hrabanky o rozloze cca 20 m2. Požár se obešel beze škod.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň, Skvrňany, Vejprnická 3.6.2015 18:13:49
Ve Svrňanech na Vejprnické se střetlo dodávkové a osobní auto. Na místo vyjeli hasiči z PS Střed. Nehoda se obešla bez zranění, neunikly žádné provozní kapaliny. O poškozeném sloupu semaforu velitel zásahu prostřednictvím KOPIS informoval SVSMP. Do příjezdu PČR hasiči na místě usměrňovali provoz. Při manipulaci s OA došlo k uvolnění akumulátoru a následnému úniku kyseliny. Hasiči vyjmuli AKU a předali majiteli.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Trnová 3.6.2015 10:26:32
Jednotka z Košutky vyjela za Trnové k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se převrátilo na bok. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči na pokyn PČR převrátili pomocí navijáku vozidlo zpět na kola. Z vozidla ani při nehodě ani při manipulaci s ním neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči na místě usměrňovali provoz.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Nadryby 3.6.2015 11:36:50
V Nadrybech hasiči z Košutky uhasili požár hrabanky o rozměrech cca 10 x 10 metrů. Požár se obešel beze škod.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Nekmíř, Lhotka 3.6.2015 16:53:13
V obci Lhotka hasiči z Košutky pomohli s transportem osoby.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Kopidlo 3.6.2015 19:29:35
Do obce Kopidlo vyjeli hasiči z Plas odchytit hada ze zahrady u RD. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o hnízdo užovek. Vzhledem k tomu, že nehrozilo žádné nebezpečí, hasiči na místě nezasahovali.

Stanice Plasy
Policie ČR

Okres Rokycany

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Mirošov 3.6.2015 6:12:30
Za Mirošovem ve směru na Skořice hasiči z Rokycan ve spolupráci s místní jednotkou SDH zlikvidovali požár suché trávy o rozměrech cca 1 x 1 metr. Pravděpodobně došlo k samovznícení. Požár se obešel beze škod.

Stanice Rokycany, Mirošov ©,SMS, AMDS

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Kostelec 3.6.2015 22:30:37
Jednotky HZS Stříbro a Nýřany vyslalo operační středisko na 107.km D5 ve směru na Rozvadov k dopravní nehodě dvou osobních aut. Hasiči zajistili místo nehody a opatřili vozidla proti požáru. Po dobu zásahu a policejního vyšetřování nasvicovali okolí nehody. ZZS odvezla na vyšetření do nemocnice dvě osoby.

Stanice Stříbro, Stanice Nýřany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba
 

vytisknout  e-mailem