HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 30. ledna 2015

SVOD
Okres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Domažlice, Babylon 30.1.2015 2:45:26
Mezi Babylonem a Folmavou u odbočky na Českou Kubici havaroval kamion a osobní auto. Nehoda omezila provoz na hlavním tahu do Německa jen částečně, dopravu řídili hasiči kyvadlově. Nehoda se obešla bez zranění. Z proražené nádrže uniklo zhruba 150 litrů nafty. Zásah komplikovalo husté sněžení. Hasiči sebrali do barelů sníh kontaminovaný naftou. Další postup bude řešit ČIŽP.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY;Domažlice, Meclov, Třebnice 30.1.2015 13:37:01
U obce Třebnice narazilo osobní auto do stromu. Při příjezdu jednotky z Domažlic se o dvě zraněné osoby starala ZZS. Hasiči zajistili místo nehody a opatřili vozidlo proti požáru, odtahové službě pomohli havarované vozidlo naložit. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili provoz.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Klatovy

30.1.2015 DN Čeňkova Pila.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Klatovy, Rejštejn 30.1.2015 10:25:11
U Čeňkovy Pily poblíž tábořiště Paulina Louka se osobní auto sjelo ze srázu, přetočilo se přes střechu a skončilo několik metrů pod úrovní vozovky. K nehodě vyslalo operační středisko jednotky HZS Sušice, SDH Kašperské Hory a jednotku S NP Šumava. Hasiči zajistili místo nehody a vozidlo opatřili proti požáru. Ve vozidle cestovaly dvě osoby, z vozidla se dostali samy před příjezdem jednotek. Jednu z nich převezla ZZS do nemocnice na pozorování. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Vyproštění a odtah si zajistil majitel sám. Místo nehody si převzala Policie ČR.

Stanice Sušice, Kašperské Hory AMDS, SMS, ©, Správa NP a CHKO Šumava Vimperk -Jk
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Klatovy, Suvorovova 30.1.2015 13:48:57
V Klatovech hasiči otevřeli byt, ve kterém ponechala majitelka zapnutou žehličku na vlasy bez dozoru poblíž hořlavého materiálu. K požáru nestačilo dojít.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Velhartice, Nemilkov 30.1.2015 21:53:44
Hasiči z Klatov pomohli ZZS s transportem pacienta z Nemilkova do nemocnice v Sušici.

Stanice Klatovy(L)
Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Klatovy, Podhůrecká 30.1.2015 23:07:01
V Klatovech pomohli hasiči ZZS s transportem pacienta do sanitky.

Stanice Klatovy(L)
Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-jih

30.1.2015 DN Zhůř 2.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-jih, Chocenice, Zhůř 30.1.2015 7:41:36
Jednotku z Nepomuku vyslalo operační středisko do Chocenic k dopravní nehodě dvou osobních aut. Při příjezdu jednotky na místě již zasahovala ZZS i PČR, o zraněnou osobu se starali zdravotníci. Hasiči pomohli ZZS s transportem pacienta do sanitky, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Při nehodě došlo k poškození zábradlí. Na ošetření povrchu vozovky si velitel zásahu prostřednictvím KOPIS povolal SÚS.

Stanice Nepomuk
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

30.1.2015 DN Vlčí.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY;Plzeň-jih, Vlčí, Vlčí 30.1.2015 9:24:55
Před obcí Vlčí havarovaly dvě dodávky. Řidiči vyvázli bez zranění. Hasiči z Přeštic zajistili vozidla proti požáru a pomohli s vyproštěním jedné z dodávek z příkopu. Druhá zůstala po nehodě na silnici. Drobný únik provozních kapalin zlikvidovali hasiči pomocí sorbentu. Prostřednictvím KOPIS velitel zásahu požádal SÚS o označení inkriminovaného úseku silnice.

Stanice Přeštice(L)
Policie ČR

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň, Vnitřní Město, sady Pětatřicátníků 30.1.2015 10:13:18
V centru Plzně hasiči z PS Střed zjistili poškozené plynové potrubí. Hasiči uzavřeli hlavní uzávěr, detekčními přístroji změřili koncentrace nebezpečné látky v celé budově s negativním výsledkem. Místo události si převzali pracovníci plynáren a PČR.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY, Z HLOUBKY; Plzeň, Slovany, Doudlevce, Malostranská 30.1.2015 10:39:08
Do objektu Plzeňských vodáren v Malostranské ulici vyslalo operační středisko hasiče ze Slovan a Košutky vyprostit muže z hluboké šachty o několika podzemních podlaží. Skupina hasičů společně s lékařem ZZS se dostali k zraněnému, společně mu nasadili krční límec z důvodu podezření na poškození krční páteře, zafixovali ho do vakuových nosítek a následně v evakuačních nosítkách SKED zahájili jeho transport ze šachty ven. Transport byl velmi složitý a náročný. Ve svislé poloze po žebříku nebylo z důvodu nedostatku prostoru možné pacienta dostat ven, hasiči ho transportovali složitou technologií objektu. ZZS zraněného odvezla do nemocnice.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

30.1.2015 DN Letkov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-město, Letkov 30.1.2015 18:41:50
Mezi Letkovem a Kyšicemi narazilo osobní auto do betonového sloupu el. vedení. V době příjezdu jednotky ze Slovan se o zraněnou řidičku starala ZZS. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny, vozidlo nebránilo silničnímu provozu. Místo nehody si převzala Policie ČR.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-sever

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň-sever, Třemošná, Plzeňská 30.1.2015 17:08:18
Do Třemošné k úniku plynu z rozvodny vyslalo operační středisko hasiči z Košutky. Hasiči na místě naměřili detekčními přístroji vyšší koncentraci. Na místo se dostavili pracovníci plynáren, ti zjistili nedovřený ventil do přepadu.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Rokycany, Ejpovice 30.1.2015 5:55:05
Hasiči z Rokycan zajistili u Ejpovic místo nehody osobního auta a nákladní dodávky. Obě vozidla opatřili proti požáru. Z důvodu podezření na zranění povolali jedné osobě na místo ZZS. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Rokycany, Svojkovice 30.1.2015 19:08:45
V okolí Svojkovic pátraly jednotky HZS Rokycany, SDH Holoubkov, Osek a Volduchy po pohřešované osobě. Po celou dobu zásahu se hasiči řídili pokyny a instrukcemi PČR. Po zhruba dvou hodinách usilovného pátrání byla žena nalezena mrtvá v potoce, hasiči tělo vyprostili a předali k ohledání koronerovi.

Stanice Rokycany, Volduchy AMDS, SMS, ©, Holoubkov © SMS, AMDS, Osek © SMS, AMDS (RO) (V)
Policie ČR

Okres Tachov

30.1.2015 Rozvadov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Tachov, Rozvadov 30.1.2015 4:33:21
Hasiči z Tachova zajistili u 144. km dálnice D5 ve směru na Rozvadov poblíž čerpací stanice místo nehody kamionu. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Před samotným vyproštěním kamionu odtahovou službou museli hasiči nejprve přečerpat naftu z jedné nádrže do náhradních barelů. Po dobu vyprošťování kamionu Policie ČR uzavřela dálnici, po zhruba hodině byl provoz plně obnoven.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR, SSÚD - Středisko správy a údržby dálnic

 

30.1.2015 136.km D5.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Tachov, Přimda 30.1.2015 7:31:34
Hasiči z Tachova vyjeli na 137. km dálnice D5 k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se nacházelo na střeše v odstavném pruhu. Hasiči zajistili místo nehody a vozidlo opatřili proti požáru. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Na prověření zdravotního stavu dvou osob povolal velitel zásahu ZZS: Místo nehody si převzala Policie ČR.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

30.1.2015 DN Pernolec.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Tachov, Částkov, Pernolec 30.1.2015 10:47:58
Hasiči z Tachova zajistili u Pernolce místo nehody osobního auta a opatřili vozidlo proti požáru. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili dopravu. Prostřednictvím KOPIS velitel zásahu na místo povolal SÚS.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba
 

vytisknout  e-mailem